2024. április 25., csütörtök
MAGYAR LABDARÚGÁS

Családias busztúra ultrák nélkül

Az ősz rangadóján nem kísérik el fanatikus rajongói Újpestre a Fradit

Komoly szakmai válságba került a Debrecen labdarúgócsapata, amelynek legutóbbi hazai bajnokijára mindössze 2600-an voltak kíváncsiak a gyönyörű, új Nagyerdei Stadionban. A címvédő döcögősen kezdte a szezont (csak döntetlent játszott az újonc Nyíregyháza otthonában, kikapott az Újpesttől és az MTK-tól), de akkor még lehetett arra gondolni, hogy Kondás Elemér kísérletezése azért van, hogy mindenkit meccsben tartson a nemzetközi és hazai kupaszereplések, illetve az NB I. miatt.

A hét végén aztán valami megtört a csapatnál, a hazai pályán még gólt sem kapott, százszázalékos együttes az addig győzelem nélkül álló Pécset fogadta, és nagyon simán 2:0-ra kikapott. Hogy emiatt vagy sem, Kondás Elemér kivételesen az első keretbe tartozó játékosokkal állt fel a keddi, Békéscsaba elleni ligakupa-mérkőzésre, de hiába játszott a válogatott Mészáros Norbert, Szakály Péter és Zsidai László vagy az NB I.-ben is meghatározó embernek számító Selim Bouadla, Dalibor Volas, Kulcsár Tamás vagy Tisza Tibor, a másodosztályú együttes 3:2-re győzött.

Ahogy kezdtük a mérkőzést, nem azt mutatta, hogy ez lesz a vége. Most úgy néz ki, semmi nem jön össze nekünk, ebből kell kijönni” – értékelt Kondás mester, akinek vasárnap a Kecskemét elleni csatára kell összekapnia tanítványait.

A Ferencváros a Puskás Akadémiát győzte le 2:1-re, a felcsútiak így még mindig győzelem nélkül állnak. A zöld-fehérek pozitív hangulatban várhatják az ősz mérkőzését, ám vasárnap Újpesten a legendás ultrák nélkül kell helytállniuk. A ferencvárosi szurkolói csoportok ugyanis folytatják harcukat a szurkolói kártya és a Groupama Aréna vénaszkennere ellen, így nem vesznek részt a derbin, inkább óriáskivetítőn a Fradi-stadion előtt nézik a mérkőzést. „Kérjük minden szurkolótársunkat, hogy a jelen helyzetben jelenlétével, hangjával támogassa a Fradi táborát, hogy minél hangosabban hozhassuk minden futballvezető tudomására, amit mostanra mindenki lát: legyen bármilyen modern is egy stadion, szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés!” – írták közleményükben. Aki viszont minden követelménynek megfelel, csak egy klub által szervezett, családias busztúrával, szervezett keretek között léphet be az újpesti stadionba – ha lemarad a buszról, érvényes jegye ellenére sem engedik be a mérkőzésre.

Thomas Doll közben éles hangon kritizálta Pintér Attilát, mert úgy vélte, a szövetségi kapitány a felelős azért, hogy Gera Zoltán megsérült a válogatottnál. Gera játéka ezúttal is kérdéses, nélküle még inkább csökkennek a Ferencváros esélyei. Az Újpest rettenetesen készül, a lilák jól kezdték a bajnokságot, a második helyen álló ősi rivális elleni esetleges győzelem nagyot lendíthetne a szekéren.

A listavezető Videoton még mindig százszázalékos, a zentai születésű Nemanja Nikolić hét meccsen nyolc gólt ért el, és minden adott ahhoz, hogy a csapat Szombathelyen folytassa sikersorozatát. Már csak azért is, mert a Haladás négy pontjával az alsóházban szerénykedik, és Artner Tamás nem is tagadja, komoly a baj. Radó András sérülésével ugyanis kidőlt az egyetlen épkézláb, szervezésben és góllövésben egyaránt használható játékosa, a fiatal támadót most egy müncheni térdspecialista vizsgálja. Jó hír viszont, hogy Tommaso Rocchi megtalálta góllövőcipőjét: a háromszoros olasz válogatott csatár a Honvéd ellen egy hete egy félidőt kapott, de labdához is alig ért, a keddi ligakupa-mérkőzésen azonban kétszer is betalált a Siófok hálójába.

A 7. forduló programja

Szeptember 19., péntek: Pécs–Paks (19 óra)

Szeptember 20., szombat: Nyíregyháza–Győr (14.30), Diósgyőr–Honvéd (16.30), MTK–Dunaújváros (18.30), Haladás–Videoton (18.30), Puskás Akadémia–Pápa (20.30)

Szeptember 21., vasárnap: Újpest–Ferencváros (16.30), Debrecen–Kecskemét (18.30)