2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Újra találkozik a Bayern és a Manchester City

Négy éven belül harmadszor találkozik egymással a Bajnokok Ligája csoportkörében a Bayern München és a Manchester City; a német és az angol bajnok első összecsapására a nyitóforduló mai játéknapján kerül sor. Legutóbbi mérkőzésükön a manchesteriek diadalmaskodtak, ráadásul az Allianz Arénában aratott 3:2-es sikerükkel megszakították az akkor címvédő müncheniek tízmeccses győzelmi sorozatát a legrangosabb európai kupában. A Bayern Münchent irányító Josep Guardiola még a Barcelona trénereként többször is szembe került a Manchester City kispadján ülő Manuel Pellegrinivel: spanyolországi munkavállalása során sem a Real Madrid, sem a Málaga, sem a Villarreal vezetőedzőjeként nem tudta Pellegrini legyőzni katalán kollégáját, ez a sorozat szakadt meg tavaly Münchenben. A csoport másik mérkőzésén az európai elitbe négy év után visszatérő AS Roma a CSZKA Moszkva együttesét fogadja.
A nyáron megújult Barcelona a ciprusi APOEL csapatát látja vendégül. A kispadra újonnan kinevezett Luís Enrique a Primera Divisiónban három fordulót követően százszázalékos, csapata még gólt sem kapott, a szerdai ellenfélnél pedig nem is kívánhatna jobbat bemutatkozásnak a nemzetközi porondon. Ugyanebben a négyesben az Ajax Amsterdam a PSG-vel játszik otthon.
A Premier League-ben egyedüliként hibátlan Chelsea a Schalke ellen kezdi meg szereplését a BL-ben. José Mourinho együttese az előző szezonban is találkozott a gelsenkircheniekkel, akiket oda-vissza 3:0-ra győzött le. A selejtezőben a Debrecent az utolsó pillanatokban szerzett fejesgóllal búcsúztató BATE Boriszov Portóban vendégeskedik a nyitányon.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, E csoport: Roma–CSZKA Moszkva (Arena Sport 2 – körkapcsolásos közvetítés), Bayern München–Manchester City (Digi Sport 1, HRT2, OBN, RTS1), F csoport: Barcelona–APOEL (Arena Sport 4, Digi Sport 2), Ajax–PSG (Arena Sport 5), G csoport: Chelsea–Schalke (Arena Sport 3), Maribor–Sporting, H csoport: Porto–BATE Boriszov, Athletic Bilbao–Sahtar Donyeck (20.45).