2024. április 19., péntek
ZENTAI GIMNÁZIUM

Még egy tagozat magyar nyelven

A most megnyílt osztály diákjai (Fotó: Gergely József)

A most megnyílt osztály diákjai (Fotó: Gergely József)

Több hónapnyi kemény munka után mégiscsak sikerült elérni, hogy a Zentai Gimnáziumban két általános szakot indítsanak magyar nyelven – nyilatkozta lapunknak Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselője. Emlékeztetett arra, hogy az iskola a nagyszámú tanuló érdeklődése miatt még júniusban kérelmezte mindkét magyar nyelvű általános tagozat elindítását a 2014/2015-ös tanévben, s a múlt hét folyamán végül is döntés született erről. A képviselő elmondta, hogy ezután felkeresték azokat a fiatalokat is, akik annak idején erre a szakra kérvényezték átíratásukat, s ennek eredményeként szerdától el is indulhatott a tanítás a tagozaton.

Jelenleg egyébként az egyik magyar nyelvű általános tagozaton 22, a másikban 20, a társadalmi szakon pedig 18 gyermek tanulhat – nyilatkozta a vajdasági magyar párt köztársasági képviselője.

Az oktatási minisztérium döntéséből kifolyólag jelenleg az előző évhez hasonlóan öt tagozaton (szerb nyelven 1-1 társadalmi, illetve általános, magyarul pedig két általános és egy társadalmi) indult el az oktatás.