2024. április 24., szerda

A kishíd után a stadiont újítják fel

Csütörtökön megkezdte és hétfőre be is fejezte Óbecsén, a focipálya előtt lévő Vadász utcai kishíd javítását a kivitelező. A csatorna feletti híd már huzamosabb ideje meglehetősen rossz, közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes állapotban volt, megerősítését tovább nem lehetett halogatni. A híd alatt csövet vezettek el a munkások és megerősítették a híd oldalait, de iszaptalanítani is kellett a csatornát. A munkálatok nagyjából félmillió dinárba kerültek.

Rendkívül rozoga az állapota a híd tőszomszédságában lévő városi focipálya lelátójának is – a felújítása két éve napirenden szerepel. A Tartományi Nagyberuházási Alaptól még 2012-ben remélt erre a célra támogatást az önkormányzat, közbeszerzési eljárással még abban az évben a kivitelezőt is kiválasztották, de a stadiont a mai napig nem újították fel, mert a kiválasztott cég az ötvenszázalékos előleg befizetésére vár. Goran Matić, az Építésügyi Igazgatóság igazgatója elmondta: a 2012 májusában kiválasztott kivitelezővel megállapodtak abban, hogy a munkálatok díja nem fog emelkedni, de az előleg még nem érkezett meg.

– Az eltelt időben hatalomváltás történt, ezért volt némi összehangolatlanság ebben a történetben. Mi minden dokumentumot, amit kértek tőlünk, átadtunk az alapnak, ahonnan azt az ígéretet kaptuk, hogy napokon belül átutalják a kivitelezőnek az előleget – jelentette ki Matić.

A lelátó felújítása hárommillió dinárba fog kerülni, ehhez a tartomány 2,4 millió dinárral járul hozzá, a többi pénzt pedig az önkormányzat teremti elő.