2024. március 28., csütörtök
RÖPLABDA, XVIII. VB, LENGYELORSZÁG

Szerbia a vert mezőnyben

Szerbia válogatottja nem védi meg a négy évvel ezelőtti bronzot a lengyelországi röplabda-vb-n. Az USA-tól elszenvedett vereség után a szerb válogatott kikapott Franciaországtól is, így az este Iránnal csak a csoport negyedik helyéért játszhatott.

Szerbia ismét megnyerte az első játszmát, de ennél többre már nem tellett az erőből, s a játék is gyöngébb volt, mint például az olaszok elleni csatában.

Az E csoportban az utolsó forduló előtt csak a franciák továbbjutása volt bizonyos. A lengyeleknek a 3:2-es győzelem is megfelelt a franciák ellen, míg az USA-nak győzelem kellett Argentína ellen, hogy továbbjutó legyen. Ha Irán nyert Szerbia ellen, a lengyelek vagy az amerikaiak botlása volt szükséges a legjobb hathoz, ha viszont Szerbia bármilyen arányban legyőzte Iránt, azzal a lengyelek és az amerikaiak már a harmadik szakaszban vannak, függetlenül az esti eredményeiktől. Az F csoportban a címvédő Brazília és az olimpiai bajnok Oroszország már a záróküzdelmekben van, a harmadik továbbjutó pedig Németország vagy Kanada. A németeknek a 3:2-es vereség is elegendő volt az eddigi legnagyobb sikerükhöz. Ebben a csoportban az ezüstöt védő Kuba és a sokkal erősebbnek vált Bulgária nagyon gyengén teljesítettek.

Eredmények, E csoport, 3. forduló: USA–Ausztrália 3:0, Lengyelország–Irán 3:2, Argentína–Olaszország 3:1, Franciaország–Szerbia 3:1, 4. forduló: USA–Argentína, Szerbia–Irán, Lengyelország–Franciaország, Olaszország–Ausztrália – esti meccsek. A sorrend: Franciaország 16, Lengyelország 14, USA 13, Irán 12, Szerbia 9, Argentína 6, Olaszország 2, Ausztrália 0 pont.

F csoport, 3. forduló: Brazília–Kanada 3:0, Kína–Finnország 3:2, Oroszország–Németország 3:0, Kuba–Bulgária 3:0, 4. forduló: Brazília–Oroszország, Bulgária–Finnország, Németország–Kanada, Kuba–Kína – esti meccsek. A sorrend: Brazília 18, Oroszország 17, Németország 12, Kanada 10, Bulgária 5, Kuba 5, Finnország 3, Kína 2 pont.