2024. március 28., csütörtök

Tanszercsomag a Vöröskereszttől Kanizsán

Az iskolakezdéshez szükséges eszközöket tartalmazó tanszercsomagot osztanak ma az oromhegyesi Kis Ferenc Általános Iskolában. A Vöröskereszt Magyarkanizsai Szervezete a rászoruló gyerekek szüleit segíti a tanszerekkel, melyet a héten osztottak szét a község általános iskoláiban.

Az Október 10. és a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói már átvehették a tanszereket az iskolákban. A csomagokban füzetek és rajzblokkok találhatók, valamint az alsósok színes ceruzákat, a felsősök temperafestéket is kaptak. A Vöröskereszt 10 éve adományoz tanszercsomagot a község általános iskoláiban. A tanszerekre a pénzt a Vöröskereszt tagsági díjából gyűjtötték össze, amely egész évre a gyerekeknek 50 dinár, felnőtteknek 100 dinár.

– Ezt az összeget még megtoldottuk körülbelül az egyharmadával, így összesen 140 ezer dinárt költöttünk a tanszerekre. Azáltal, hogy a csomagokat a diákok befizetett tagsági díjából vettük, egyben a szolidaritásra próbáljuk nevelni és ösztönözni őket. A befolyó tagsági díjakból részarányosan összesen 200 tanszercsomagot osztottunk szét a község három iskolájában, ebből a Jovan Jovanović Zmaj-iskolában, ideértve nemcsak a magyarkanizsai, hanem a velebiti, a martonosi, az adorjáni épületet is, száz csomagot osztottunk szét. A legjobban rászoruló gyerekek szüleinek szerettük volna megkönnyíteni az iskolakezdést, a diákok névsorát a pedagógusok állították össze, hiszen ők ismerik legjobban, hogy kik azok, akiknek ez nagy segítséget jelent – mondta Hodik Erzsébet a Vöröskereszt képviseletében.

A magyarkanizsai Zmaj-iskolában a diákparlament is bekapcsolódott az akcióba.

– A diákparlament szerepe ebben az akcióban, hogy ösztönözze a diákokat a humanitárius munkára, és minél több tanulót bekapcsoljon ebbe. Itt ma megjelentek a diákparlament tagjai, akik önkéntesen jelentkeztek arra, hogy kiosszák a Vöröskereszt csomagjait azoknak, akik erre jogosultak – tudtuk meg Körmendi Zsóka tanárnőtől, aki a diákparlament koordinációs bizottságának az elnöke.