2024. április 20., szombat
FELHÍVÁS

Idősek kulturális és művészeti vetélkedője

A szabadkai Lányi Ernő IME idén is meghirdeti az Idősek kulturális és művészeti vetélkedőjét (KiMitTud?-ját). A jelentkezéseket szeptember 28-áig várják telefonon vagy e-mailben.

Versenykategóriák: a. Előadó-művészet (a magyar nyelvű produkciók 3–5 perc hosszúak lehetnek): ének (egyéni, csoportos), hangszeres zene (egyéni, csoportos), vers, próza, színelőadás (ez utóbbi kategóriában maximum 8 perces lehet a magyar nyelvű produkció), tánc (maximum 6 pár táncossal), egyéb.

b. Alkotóművészet: képzőművészeti alkotás, fotográfia (film), népművészeti, kézművestárgyak.

Jelentkezési feltételek: Legalább 60 éves életkor (pároknál-csoportoknál legalább 60 éves átlagéletkor); jelentkezhetnek magánszemélyek, egyesületek, időskorúak otthonainak lakói. Jelentkezés a lanyi.erno.ime@gmail.com e-mail címre vagy a 024/520890-es (munkanapokon 9 és 13 óra között) és a 0695580788-as telefonszámra. A vajdasági döntő október 12-én lesz.

A legjobbak eljutnak Pécsre, az Idősek II. Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjének középdöntőjébe, amelyet az idén is a SZIME, vagyis a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete szervez, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.