2024. április 26., péntek

Gyilkosság és öngyilkosság Zentán

Zentai családi házukban szerdán holtan találták az ott lakó 79 éves P. J.-t és feleségét, az 59 éves P. I.-t. A rendőrség és az ügyeletes vizsgálóbíró bevonásával elvégzett helyszínelés arra enged következtetni, hogy gyilkosság, illetve öngyilkosság történt. Az asszony élettelen tetemét az utcára néző hálószobában találták meg az ágyon, a férj holtestére pedig az udvaron bukkantak rá, felakasztotta magát a fészer alatt egy sodronykötélre. A családi tragédia áldozatainak holtestét Újvidékre szállították, ahol igazságügyi orvosszakértői vizsgálatnak vetik alá őket.

Ebben a házban történt a családi tragédia (Fotó: Gergely József)

Ebben a házban történt a családi tragédia (Fotó: Gergely József)

A szobában, a tragédia színhelyén a nő vérbe fagyott holtestén éles tárggyal ejtett vágás nyomai látszanak, az ágy mellett több véres kés is hevert, valószínű, hogy a férj ezekkel követte el a szörnyű bűncselekményt. A vizsgálat fogja kideríteni, hogy egy vagy több kést használva követte el a férj a gyilkosságot, amelynek motívumai egyelőre ismeretlenek, csak találgatni lehetne, hogy milyen súlyos konfliktus, veszekedés előzte meg a bűncselekményt, mi volt az indítéka a felbőszült férjnek, hogy késsel többször mellkason szúrta feleségét, aki elvérzett, majd a szörnyű tettének elkövetése után saját magával is végzett.

A tragédia körülményeit vizsgáló szervek annyit közöltek, hogy az asszony halálát nagy valószínűséggel a mellkasi tájékon ért késszúrások okozták, majd a gyilkosságot elkövető férj a műhelybe ment, ahonnan a lépcsőn felment a tetőtérbe, és ott felakasztotta magát.

A családi tragédiát a házaspár 38 éves fia, P. R. fedezte fel, aki elment meglátogatni a szüleit, mivel már több napon át nem jelentkeztek, nem adtak hírt magukról, és a telefonhívásokra sem reagáltak. Amikor keresni kezdte őket, a szülői házban szörnyű látvány fogadta.