2024. április 24., szerda

Nagy erejű robbanás történt egy észak-németországi vegyi üzemben

Nagy erejű robbanás történt egy északnémet vegyi üzemben kedd este az alsó-szászországi Bréma közelében, a balesetben egy ember eltűnt - jelentette a helyi média.

A Brémától 18 kilométerre északra fekvő, 15 ezer lakosú Ritterhude kisvárosban bekövetkezett detonációt a tűzoltók szóvivője szerint több kilométeres távolságban is hallani lehetett, s az üzem több épülete is lángokban áll. A helyszínen mintegy 300 tűzoltó küzd a lángokkal.
Az ipari festékeket gyártó Bergolin cég telepéről sűrű fekete füstoszlop emelkedik. A környéken élőknek azt ajánlották a hatóságok, hogy tartsák zárva ablakaikat.
A Bild című országos lap internetes változata azt írja, hogy a gyárépület, ahol a robbanás történt, összeomlott. A környéken lévő házak súlyos károkat szenvedtek. A tűzoltók szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a festékgyártásnál oldószerként használt aceton robbanhatott be.
Egy rendőrségi szóvivő közlése szerint "az üzem egy dolgozója eltűnt", egy súlyos sérültet pedig az egyik melléképület romjai alól kellett kimenteni. Valószínűleg arról a két alkalmazottról van szó, akit berendeltek a munkahelyükre, miután riasztás történt a Bergolin cég ritterhudei üzemében. A robbanás röviddel a helyszínre érkezésük után következett be.