2024. április 25., csütörtök

A bíróság ajtajához láncolta magát

Egy bírósági ítélet miatti elégedetlenségében az eleméri Živica Jankov tegnap 8.30 óra körül a nagybecskereki bíróság ajtajához láncolta magát. Az ügyfelek és az arra járó ügyvédek mellett az esetre az újságírók is felfigyeltek, amivel sikerült felkeltenie a közvélemény figyelmét az esetére, amely mögött családi viszály áll. A vitás ítéletet szeptember 3-án hozta meg a helybeli Alapfokú Bíróság.

Az újságíróknak elmondta, hogy szerinte könnyebb testi sérülés okozása miatt igazságtalanul ítélték el kéthavi börtönre – egyévi felfüggesztéssel. Mint mondta, hiába próbálta bizonyítani igazát, az egyik bíró „brutális módon kidobatta a bíróságról”. Szerinte a bírósági eljárás folyamán több szabálytalanság történt (hamis orvosi bizonylatok, hamis fényképek), amire azonban senki sem figyelt fel.

Tegnap fogadta Jasmina Stankov Babić, a nagybecskereki Alapfokú Bíróság elnöke, aki azt mondta neki, hogy ügyében törvényes módon jártak el, és most az ítélet jogerőre való emelését és a fellebbezési határidő lejártát várják.

Živica Jankov közölte, hogy a következő napokban is hasonló figyelemfelkeltő akciókkal próbálja majd kifejezni elégedetlenségét a bírósági ítélet miatt. Egyúttal pedig azt is szeretné elérni, hogy a következő ítéletre ne kelljen újabb két évet várnia.