2024. április 25., csütörtök

Egymilliós feederverseny

Amikor egy versenyen, egy bajnokságban, szóval egy sportrendezvényen a díjalap hétszámjegyű, azonnal olyan távoli vidékek jutnak eszünkbe, amelyeken teremhet ennyi pénz. Adott esetben a milliós buli valamivel közelebb van.

Magyarország, a Siófok melletti Zamárdi. Tehát Balaton-part. Ennek alapján azonnal kiszúrható, hogy a milcsi nem dolcsiban van, nem is euróban, hanem forintban. Az egymillió azonban abban is szép, dinárban is jó, és euróra átszámítva sem kevés. A szeptember 26-ától 28-áig tartó verseny díjalapját azonban tárgyi díjak is képezik, és ezek tömege is várhatóan eléri a hétszámjegyű értéket.

A horgászok körében egyre népszerűbb horgásztechnikát a versenyszervezők is atraktívnak találják. Mert igényességére és sokrétűségére való tekintettel a gyártóknak és forgalmazóknak is az. Csakhogy nagyszabású feederverseny szervezéséhez nemcsak jóakarat kell, hanem pálya is. No meg hal.

A zamárdi szervezők tehát a jóakarathoz hat nullát viselő anyagi alapot teremtettek; mellékelték hozzá a legnagyobb balatoni szabad strand több kilométeres partját; és fűszerezték mindezt egy olyan gazdag és sokszínű halállománnyal, mint amilyennel csak a Tihanyi-kúttal szemközti part rendelkezhet. Kihívás a javából!