2024. április 25., csütörtök
RÖPLABDA, XVIII. VB, LENGYELORSZÁG

Hat ponttal a második körbe

Egyetlen kérdés maradt nyitott a lengyelországi röplabda vb utolsó csoportfordulójának esti meccsei előtt. Három csoportból ismert a négy-négy továbbjutó, a B jelzésű hatosban pedig Dél-Korea még megelőzhette Kubát, ha az este nyert Németország ellen, a kubaiak pedig veszítettek Brazíliától.

Szerbia válogatottja szombaton Venezuelát is legyőzte, ezt az eredményt azonban nem viszi magával a második körbe, mint ahogyan az este játszott Kamerun ellenit sem, hisz ez a két csapat biztos kieső. Marad a lengyelektől elszenvedett vereség és a két győzelem az argentinok és ausztrálok ellen, ami azt jelenti, hogy hat pontos a rajtmérleg, amihez még 6-7 pont kellene, hogy Szerbia ott lehessen a hat legjobb között, és a záró szakaszban az érmekért küzdjön. A vb-n ma és holnap szabadnap van, szerdán pedig a D csoport negyedikje, vagyis az este játszott USA–Olaszország meccs vesztese lesz az első ellenfél.

Eredmények, A csoport, 4. forduló: Szerbia–Venezuela 3:0, Argentína–Ausztrália 3:0, Lengyelország–Kamerun 3:1, 5. forduló: Ausztrália–Venezuela 3:2, Lengyelország–Argentína és Szerbia–Kamerun – esti meccsek, B csoport, 3. forduló: Kuba–Dél-Korea 3:1, Németország–Tunézia 3:1, Brazília–Finnország 3:0, 4. forduló: Kuba–Tunézia 3:2, Németország–Finnország 3:1, Brazília–Dél-Korea 3:2, 5. forduló: Finnország–Tunézia 3:0, Németország–Dél-Korea és Brazília–Kuba – esti meccsek, C csoport, 3. forduló: Bulgária–Kína 3:0, Kanada–Egyiptom 3:0, Oroszország–Mexikó 3:1, 4. forduló: Bulgária–Egyiptom 3:2, Kanada–Mexikó 3:0, Oroszország–Kína 3:0, 5. forduló: Mexikó–Egyiptom 3:2, Kanada–Kína és Oroszország–Bulgária – esti meccsek, D csoport, 4. forduló: Irán–Belgium 3:1, Franciaország–USA 3:1, Puerto Rico–Olaszország 3:1, 5. forduló: Franciaország–Belgium 3:2, Irán–Puerto Rico és USA–Olaszország – esti meccsek.

Szerbia nyolcadik

Szerbia válogatottja nyolcadik lett a cseh és szlovák közös rendezésű U20-as röplabda Eb-n. Az aranyat Oroszország nyerte a lengyelek és franciák előtt.

Eredmények, az 5-8. helyért: Csehország–Szerbia 3:1, Olaszország–Törökország 3:0, a 7. helyért: Törökország–Szerbia 3:2, az 5. helyért: Olaszország–Csehország 3:0, elődöntő: Oroszország–Szlovénia 3:0, Lengyelország–Franciaország 3:1, a 3. helyért: Franciaország–Szlovénia 3:0, döntő: Oroszország–Lengyelország 3:0.