2024. március 29., péntek
ASZTALITENISZ – SZUPERLIGA

A Crvena zvezda nem viccel

Az újvidékiek bevásároltak zentaiakból: Recskó a Radničkiben, Gyurcsik és Makszuti a Panonijában

Nem lesz könnyű dolga a nagybecskereki Banat férfi csapatának, ha sorozatban ötödik bajnoki címét is be akarja gyűjteni, hiszen a belgrádi Crvena zvezda az átigazolási időszakban az egyéniben Eb-bronzérmes Aleksandar Karakaševićtyet és a válogatott Bojan Miloševićet is leigazolta, s a piros-fehéreket erősíti majd Marko Jevtović is, aki a világranglista 137. helyén áll, s ezzel Pető Zsolt (120.) és Karakašević (121.) mögött a harmadik szerbiai játékos. A belgrádiak éltek az új szabályzat adta lehetőséggel, amely szerint külföldön szereplő játékosokat kettős igazolással szerződtethet szerbiai klub. Hogy a Crvena zvezda nem viccel, s nemcsak a papíron szerepelnek majd ezek a versenyzők, arról a nagykikindai együttes saját szemével győződhetett meg, hiszen Karakašević és Milošević is asztalhoz állt ellenük. A bajnok Banat kicsit bizonytalankodva nyert a szabadkai Spartacus ellen: Vladimir Radonjić 22. születésnapján debütált a bajnokcsapatban, de a sérülése miatti tíznapos kényszerpihenő jelei még érezhetőek voltak nála, s ezt Takarics Róbert ki is használta, de ennek ellenére a címvédő megszerezte a győzelemért járó két pontot. A rájátszásba jutásra, vagyis az alapszakasz első négy hely egyikének megszerzésére esélyes Versec is győzelemmel kezdett: a Pető Zoltán, Lorencio Lupulescu, Vladimir Borčić alkotta együttes magabiztosan nyert a Partizan ellen. Az első forduló legnagyobb meglepetését a nagybecskereki Stenes szolgáltatta, amely a tavalyi döntős Požarevacot győzte le 4:3-ra, úgy, hogy a vendégek 2:0-ra és 3:1-re is vezettek.

Az 1. forduló eredményei, férfiak: Banat–Spartacus 4:2 (Gordić–Halász 3:1, Nagy Némedi–Takarics 3:0, Majstorović–Kostadinović 0:3, Radonjić–Takarics 0:3, Majstorović–Halász 3:1, Nagy Némedi–Kostadinović 3:0), Stenes–Požarevac 4:3 (Strugarević–Đan 2:3, Smiljić–Klajić 1:3, Popović–Arsić 3:0, Strugarević–Klajić 1:3, Popović–Đan 3:2, Ilić–Lepić 3:2, Strugarević/Popović–Klajić/Đan 3:2), Versec–Partizan 4:1 (Pető–M. Jovičić 3:0, Lupulescu–Marinković 3:0, V. Borčić–L. Jovičić 2:3, Pető–Marinković 3:0, Borčić–M. Jovičić 3:0), Panonija–Vojvodina 0:4 (Popov–N. Đukić 0:3, Fišer–Grbić 0:3, Čičevski–Stojšin 1:3, Popov–Grbić 1:3), Kikinda–Crvena zvezda 1:4 (Katić–Karakašević 0:3, Damjanović–Milošević 0:3, Anušić–Stajić 3:0, Katić–Milošević 1:3, Anušić–Karakašević 0:3).

A következő forduló (szeptember 27-én és 28-án): Požarevac–Partizan, Crvena zvezda–Versec, Vojvodina–Kikinda, Spartacus–Panonija, Stenes–Banat.

A nőknél a tavalyelőtti döntővel, a Zenta–Novi Sad találkozóval kezdődött az idény, s a papírformának megfelelően, újvidéki győzelemmel ért véget a találkozó. A nyáron a Zentából a tavalyi bajnokság legjobbja, Makszuti Anetta és Gyurcsik Alíz is a székvárosi Panonijába igazolt, Ágoston Tamara pedig a törökkanizsai Obilićet választotta, amelyből Suzana Mendergiš érkezett a Zentába. Az ő bemutatkozása remekül sikerült, hiszen Truzsinszki Viktóriát győzte le, de többre már nem futotta a vendéglátó erejéből, így a címvédő magabiztos, 4:1-es győzelemmel rajtolt. A tavalyi döntős Radnički Barna Blanka és Aleksandra Radonjić mellé szerződtette a zentai Recskó Emmát, így az újvidéki csapat az aranyérem egyik legkomolyabb várományosává lépett elő. A 2013/2014-es idényben az I. liga bajnoka, az uzdini Unirea is erősített: a Radničkiből érkező Anelia Lupulescu, valamint a szerbiai asztalitenisz két legígéretesebb tehetsége, Surján Szabina és Izabela Lupulescu alkotta csapat ellen mindenkinek alaposan meg kell majd izzadnia a győzelemért.

Nők: Zenta–Novi Sad 1:4 (Vejnović–Ratić 2:3, Mendergiš–Truzsinszki 3:1, Milovanović–Savić 0:3, Vejnović–Truzsinski 1:3, Milovanović–Ratić 0:3), Csóka–Obilić 4:3 (Halász–Čolaković 3:2, Bečejski–Vignjević 2:3, Kormányos–Ágoston: 0:3, Halász–Vignjević 1:3, Kormányos–Čolaković 3:1, Bečejski–Ágoston 3:0, Bečejski/Kormányos–Čolaković/Vignjević 3:0), Radnički–Josip Kolumbo (Niš) 4:1 (RecskóRistić 3:0, Radonjić–Mijailović 3:0, Barna–Vučić 3:0, Pavlović–Mijailović 2:3, Barna–Ristić 3:0), Panonija–Vojvodina 4:1 (Makszuti–Zečević 3:0, Gyurcsik–Tiragić 3:0, Тóth É.–Hajnal 0:3, MakszutiTiragić 3:1, K. Tot–Zečević 3:1), Unirea–Crvena zvezda 4:0 (A. Lupulescu–Stajić 3:0, SurjánAleksandrić 3:0, I. Lupulescu–Gajić 3:0, A. Lupulescu–Aleksandrić 3:0).

A következő forduló: Radnički–Zenta, Josip Kolumbo–Obilić, Crvena zvezda–Csóka, Vojvodina–Unirea, Novi Sad–Panonija.