2024. március 28., csütörtök
JEGYZETEK A KAROSSZÉKBŐL

Élcelődjünk egy kicsit!

A tenisz most a menő a sajtóban. Akármikor felkattintja a tv-t az ember, legalább két állomásom abriktolják azt a kis sárga labdát a hölgyek és az urak. Még pedig szédítő pénzekért, nem másban mint dollárokban, s azok is amerikaiak, és nem ausztrálok! Persze nem csupán a meccsekről van szó, hanem a játékosok mindennemű „elfoglaltságáról”. Ugyanis el kell adni őket, meg persze még fontosabb a tv-állomásoknak a NÉZETTSÉG, hisz abból élnek. Tehát biztos vagyok abban, hogy senki nem esik hanyatt, amikor a játékosok pályán elért eredményeiken kívül egyebet is megtudnak a nagy ászokról. Ugye, az egész sportvilág tudja, hogy Sarapova nem is olyan régóta a bolgár Dimitrov karján vág neki az éjjeli óráknak. Tehát, ha valaki is örült a bolgár vereségének, az a váratlanul, még korábban kiesett orosz hölgy volt! Egészében az övé lett a jóvágású balkáni fiatalember.

AMIKOR A KICSI NAGYOBB LETT A NAGYNÁL!

Kvitova volt a kedvence az utóbbi években nejemnek, míg élt. Abban az időben nem flancolt, nagyon egyszerűen öltözött, még azt a kis hurkát sem takarta a hasán! Akkorákat ütött baljával, hogy öröm volt nézni. Nem is egészen biztos, hogy nem a nejem szemeivel láttam az oroszt! Azóta kipofázták, még nagy versenyeket is megnyert, éppen azért valahogy nem is nagyon érdekelt a Krunić elleni meccse. Talán csak az volt az érdekes, hogy a kis szerb lány Moszkvában született. Az első játszma felénél kóboroltam a meccsre. Meglepett, hogy még mindig jól tarja magát... A továbbiakban azonban nem mentem sehova, mert kezdtem neki szurkolni. Mondjam, hogy senki nem várta a picurka lány győzelmét! Persze én sem. Hisz Kvitova egy fejjel magasabb, meg amúgy 120 hellyel jobban állt a ranglétrán, Krunić azonban egy egész fejjel okosabban játszott és óriási meglepetésre nyert.

NŐ A FŐNÖK A SKÓTNÁL

Köztudomású a teniszberkekben, hogy miután Ivan Lendl kénytelen volt vissza menni az USA-ba, a skót Murray egy meglehetősen érdekes határozatot hozott: női edzőt szerződtetett, mégpedig Amelie Mauresmót! Igaz, hogy ez a nő egy kicsit sem tipikusan nőies, sőt biztos vagyok abban, hogy egy-két férfiút helyben is hagyna, ha éppen az est homályában ízléstelenkednének vele szemben. Nem vagyok az ilyen megoldások ellen, hiszen igenis sikeresek lehetnek. Példa erre a legjobb szerb atléta. Murraynek azonban nem volt szerencséje, mert a vérre éhes Đokovićra vitte a sorsolás. Érdekes lesz kivárni, hogy hány nagy versenyt kell elveszítenie ahhoz, hogy a végén azt mondja: „megpróbáltam, nem sikerült!” Szeretném, ha melléfognék, már csak azért is, mert egy jó Murrayre nagy szüksége van a tenisznek.

KÜLFÖLDI SZERBEK ÉS MAGYAROK

Itt vannak a nyakunkban a 2016-os selejtezők. Hogy ki milyen eséllyel indul, azt a jósasszony sem tudná megmondani. Persze én két országomról regélek. Méghozzá egészen furcsa módon. Nem fogok említeni egyetlen nevet sem, azt sem, hogy kik az ellenfelek, kik az új szövetségi kapitányok. Egy egészen már oldalról szeretném latolgatni, mi is az értéke a két csapatnak, ha az én szemszögemből nézi az ember!

Nos, mi is ez a furcsa szemszög!? A magyar válogatott keretben 28 játékos van. Ebből 9 játszik külföldön. Íme az ezekből összeállított csapatféle: 2 kapus, 2 védő, 4 középpályás és 1 csatár. Klubok szerint, kapusok: Bolton, Salzburg. Védők: Sion, Fürth. Középpálya: Watford, Leipzig, Dinamo Moszkva és Lech. Csatár: Mersin. A többi 19 otthon-itthon játszik. Van közöttük egy szerb is, a vajdasági Nikolić. Egyébként: a Győr 5, a Videotón 4, az Újpest 3, a Debrecen 3, az FTC 2, a Paks és a Haladás 1-1 játékost ad. A Győr egymaga annyit, mint a főváros!!!

Szerbiára ilyesmit, hogy a főváros, lehetetlen mondani, mert a válogatott keretben nincsen egyetlen itthon játszó labdarúgó! Íme a legjobb 11 a külföldi klubjaik szerint: Maccabi – Chelsea, Villareal, Manchester City, Manchester City – Liverpool, Chelsea, Roma, CSZK – Lazio, Anderlecht. A második csapat meg a következő: Udineze – Lazio, Fiorentina, Udineze, Genclerbirkligi – Southampton, Alkmaar, Eintracht, Mainz – Borussia, Lazio. És marad még egy Genclerbirlige tartalék. Nos, melyik szövetségi kapitánynak jobb a helyzete!?