2024. április 18., csütörtök

Gyorsított eljárás a beruházókért

Egyetlen napirendi pontja volt a nagybecskereki városi képviselő-testület tegnapi – gyorsított eljárásban összehívott – ülésének: a képviselők határozatot fogadtak el, amellyel elindulhat az eljárás az Északnyugat-Elemér ipari övezetben található, a város tulajdonában levő telek eladására.

Ivan Dević, a polgármester gazdasági ügyekkel megbízott tanácsadója szerint az olasz Fulgar és a német Goetze társaságok nagybecskereki üzemei közötti, 12 ezer négyzetméternyi ipari övezetről van szó, amely iránt megvan az érdeklődés külföldi beruházók részéről. Ezek odaítéléséről hamarosan nyilvános pályázatot írnak ki, és a beérkező írásos pályázatok közül – harmincnapos eljárásban – választják ki a legmegfelelőbb ajánlattevőt. A parcellán kizárólag termelési kapacitást lehet majd építeni.

Radovan Bulajić (SZPSZ), a városi képviselő-testület elnöke az ülés kezdetén közölte, hogy Božana Češljarov, a VSZL városi bizottsága ifjúsági szervezetének volt elnöke csatlakozott a haladók és szocialisták által vezetett hatalmi többséghez.

Goran Kaurić, a DP képviselői csoportjának a vezetője magyarázatot kért arra, hogy miért kellett gyorsított eljárású ülést tartani. Követelte a helyi parlamenttől, hogy foglaljon állást a Sörnapokon történt incidenssel kapcsolatban, amikor a biztonságiak eltávolították a rendezvényről Jovan Njegović Drdak fotóriportert. De sem ez, sem pedig a vízi szórakozóhelyekkel kapcsolatos városi határozat esetleges hatályon kívül helyezése nem került napirendre.