2024. március 28., csütörtök
VILOTIĆ EMLÉKTORNA

Győzelem az esélyesebb ellen

Szabadka: Szerbia–Franciaország 2:0 (1:0)

Az ellentámadásokkal veszélyeztető szerb válogatott Šaponjić duplájával legyőzte az esélyesebb francia együttest. Az első negyedóra gall fölényben telt, de előbb Cornet egy méterről fölé lőtt, majd Dembele fejese a kapufát találta el, végül pedig Ntcham lövését védte a szerb kapus. Ezt követően felszabadult a nyomás alól a szerb kapu, és a 29. percben a hazaiak megszerezték a vezetést: еgy hazaadott labdával ügyetlenkedett a francia kapus, az elpattanó labdára Šaponjić csapott le és kisodródott helyzetből, a kapufa segítségével, a hálóba gurított. A második hazai gól az 57. percben született, amikor Pantić kiváló ütemben ugratta ki Šaponjićot, ő pedig másodszor is Escales hálójába talált. A mérkőzés hátralévő részében a játék főleg a középpályán folyt, a franciák többet birtokolták a labdát, de néhány távoli lövéstől eltekintve, komolyabb helyzetet nem alakítottak ki a szerb kapu előtt.

Városi stadion, 200 néző, vezette: Brdar (Szerbia). Góllövő: Šaponjić a 29. és az 57. percben.

Szerbia: Milinković-Savić, Stojanović, Bogosavac (Brajović), Stevanović, Babić, Radonjić, Lukić (Luković), Pantić, Živković (Čudić), Šaponjić, Gajić.

Franciaország: Escales, Fulgini, Senzemba, Toussaint, Diallo, Ntcham, Cornet (Ribelin), Kilic (Blin), Dembele, Maupay (Rodrigues), Honorat (Houri).

A másik mérkőzésen Izrael 3:0 arányú győzelmet aratott Belgium felett.