2024. április 25., csütörtök

Aszfaltozzák az utcákat Moholon

Ada község önkormányzata 65 millió dinárt költ útépítésre a faluban

A napokban megkezdődött Moholon a földes utak aszfaltozása, amely során az elkövetkező hetven-nyolcvan napban 7060 méter hosszúságban épül aszfaltút a település utcáiban. Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta: Ada község önkormányzat 65 millió dinárt költ a nagyszabású beruházásra, hogy Mohol minden utcájában szilárd útburkolat legyen.

– Pillanatnyilag a Testvériség-egység és a Temető utcában folynak a munkálatok. Azt tervezzük, hogy az elkövetkező hetven-nyolcvan napban befejezzük minden utca aszfaltozását. Így már a jövő hét folyamán újabb utcákban kezdődnek meg a munkálatok – közölte Bilicki Zoltán. – Összesen 7060 méter hosszan épül aszfaltút az utcákban. Ez a kerülőút moholi szakaszával együtt, ami eddig szintén földes utca volt, körülbelül 10 kilométernyi új aszfalt utat jelent a településnek, ami nagyon nagy beruházás. Bízok benne, hogy az emberek ki tudják majd használni aszfaltutakat, ami a 21. században a mindennapi élet egyik alapfeltétele.  

– A moholi polgárokat már többször és sokan becsapták, miután ígérgették nekik ezt az infrastrukturális beruházást, viszont semmit nem tettek ennek érdekében. Szeretem magamra vállalni azokat a feladatokat, amelyeket esetleg mások az elmúlt időszakban nem tudtak megoldani. Nagy kihívásnak tartjuk a projektum nagysága miatt ezt a beruházást, és bízunk benne, hogy meg tudunk vele küzdeni – nyilatkozta az adai polgármester.

Ada község önkormányzata az elkövetkező két évben a község más településen is tervezi a földes utcák aszfaltozását. Bilicki Zoltán elmondta, hogy Adán, a Marko Miljanov utca két végét fogják kiaszfaltozni hamarosan, miután befejezik az utcában a szennyvízhálózat kiépítését. Ezt a projektumot a helyi önkormányzat közösen bonyolítja majd le az adai II. helyi közösséggel. A polgármester megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban Valkaisoron minden utcában kiépítették a szilárd útburkolatot. Bilicki Zoltán azt ígérte, hogy Törökfaluban és Völgyparton a mandátum végéig minden földes utcában kiépítik a műutat. Mint mondta, így azután Ada községünk területén minden utca szilárd útburkolattal lesz ellátva.