2024. április 19., péntek

Ajándék az elsősöknek

Tegnap Vajdaság-szerte számos általános iskolában ajándékcsomaggal várták az elsősöket. S mivel csomagot minden gyerek szeret kapni, az ajándékozás oldotta az első nap feszültségét is, amellett, hogy a szülőket megkímélte a tanévkezdéssel járó költségek egy részétől.

A Magyar Nemzeti Tanács értékes csomagjai a tanszerek mellett játékszereket is tartalmaztak. Emellett némely községben az önkormányzat képviselői szintén csomagot adtak át az elsősöknek. Az alábbiakban néhány Tisza menti település tanévnyitójáról adunk hírt.

Tíz magyar elsős Csókán

 Hétfőn reggel fél 8-kor a csókai Jovan Popović Általános Iskola előcsarnokában kicsit még álmos szemekkel gyülekeztek az első osztályba induló kisdiákok és az őket elkísérő szüleik. A harmadikos és negyedikes diákok énekes, verses, táncos műsorral fogadták az újdonsült elsősöket. A magyar osztályba induló tíz gyereket Gál Katica tanító vette a szárnyai alá. Az első nap első tanítási órája alkalmi ünnepséggel és csomagosztással kezdődött. A Magyar Nemzeti Tanács akciója keretében Balázs Ferenc polgármester minden kisdiáknak tanszercsomagot adott át.

Kevés kisdiák a falvakban

Zenta község falvaiban igen kevés diáknak tudott örömet szerezni Kókai Péter, amikor átadta a Magyar Nemzeti Tanács csomagjait, mert Felsőhegyen, Bogarason és Keviben tíznél kevesebb az elsős kisdiákok száma, csupán Tornyoson vannak tizenhatan. Remélhető azonban, hogy Felsőhegyen (képünkön) csak az idén volt szükség külön minisztériumi engedélyre a hét tanulóval indult osztály megnyitásához, jövőre ugyanis előreláthatólag kétszer ennyi diák kezdi meg az első osztályt.

Zentán az önkormányzat is ajándékozott

A tegnapi tanévnyitó alkalmából a Magyar Nemzeti Tanács csomagjai mellett a zentai önkormányzat közlekedésbiztonsági ajándékcsomagokkal kedveskedett az általános iskolák elsőseinek.

Az egy láthatósági mellényt és egy közlekedési alapismereteket taglaló könyvet tartalmazó csomagokat a községi vezetőség nevében Ceglédi Rudolf polgármester és Kormányos Katona Gyöngyi oktatásért felelős községi tanácstag, az MNT nevében pedig Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója nyújtotta át a kisiskolásoknak.