2024. április 18., csütörtök

Kuvaitiak érdeklődnek a gyógyfürdőberuházás iránt

A kuvaiti Combined Group Contracting Co. vállalat képviselői a napokban immár másodszor jártak Óbecsén. Látogatásuk során ezúttal az óbecsei gyógyfürdő tervdokumentációjába kívántak alaposabban betekinteni. A községházán Vuk Radojević polgármester és Tamara Ivanišević alpolgármester fogadta a vendégeket.

A kuvaiti cég igazgatóbizottsága évente négy alkalommal ül össze, és a legutóbbi ülésükön zöld fényt kapott ez a beruházási terv. Az október végén esedékes következő igazgatóbizottsági ülésen már a tervdokumentációt is látni szeretnék. A Combined Group Contracting Co. egyébként a Tisza mellett lévő, a gyógyfürdő megépítésére szánt nyolchektárnyi földön kívül a több mint hét hektáron elterülő, a két zsilip és a Tisza közti sziget iránt is érdeklődik. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb beruházást fontolgatnak, mint amiről a tárgyalások elején szó esett – mondta el Radojević.

A kuvaiti tárgyalócsapat április közepén járt először Óbecsén, akkor a község vezetői a megvalósíthatósági tanulmányt mutatták be nekik, és ellátogattak a geotermikus furathoz, valamint a gyógyfürdő megépítésére kijelölt helyszínre is. A cég képviselői rövidesen várhatóan ismét ellátogatnak Óbecsére.