2024. április 25., csütörtök

Mától Sörnapok Nagybecskereken

Ma kezdődik, és augusztus 31-ig tart az idei, sorrendben 29. nagybecskereki Sörnapok vendéglátó-ipari rendezvény, melynek házigazdái Nagybecskerek Város és a helybeli Turisztikai Központ közvállalat. A szervezők remélik, hogy az ötnapos rendezvénynek 250 ezer látogatója lesz, akik a változatos műsor mellett mintegy harminc sörgyár termékei közül válogathatnak. Sajnos a helybeli sörgyár csődbejutása miatt nagybecskereki sör már egy ideje nincsen.

Tegnap a rendezvény beharangozójaként a városháza udvarából fiákerek, és egy nagy hordó sörrel megrakott fogatos kocsi indult el, hogy ingyenes sört osztogatva a város utcáin arra biztassa a polgárokat, hogy látogassanak el a régió legnagyobb rendezvényére.

Marica Kosanović, a nagybecskereki Turisztikai Központ illetékese újságíróknak elmondta, hogy minden készen áll a családi jellegű rendezvényre, amelyen mindenki megtalálja azt, ami érdekli. A megnyitóműsor ma este nyolc órakor kezdődik a Búzatéren. Köszöntőt mond Čedomir Janjić polgármester, a megnyitó szórakoztató műsorában pedig a Šišarke, a Partibrejkers és Rambo Amadeus szórakoztatják a vendégeket. Megkezdődnek a sörivó és a söröskorsó-tartó verseny selejtezői, amelynek döntőjét szombaton este tartják meg és amelynek győztesei értékes pénzjutalomban részesülnek. Jelentkezni minden este lehet a búzatéri emelvénynél.

A következő napokban számos ismert énekes, zenész és együttes (köztük Ognjen Radivojević, Toni Cetinski, Željko Šašić, Željko Samardžić, Lexington band és mások) lép fel. Számos kísérőrendezvény is lesz: nemzetközi folklórfesztivált tartanak, kézműves-kiállítást szerveznek, a városi kertben humoristák, a Kultúrközpontban pedig rockegyüttesek lépnek majd fel, kutyakiállítás is lesz. A gyerekek részére a Víztorony előtti platón mutatnak be műsorokat. A város főterén minden este bemutató jellegű sportrendezvények lesznek. Csütörtökön megnyílik a 15. Inocoop innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállítás, ahova mintegy kétszáz hazai és külföldi kiállítót várnak.

Mind a tizenegy színhelyen tartott rendezvény látogatása ingyenes.