2024. április 25., csütörtök

Szerdától Sörnapok Nagybecskereken

Szerdán, augusztus 27-én kezdődik és 31-ig tart az idei, sorrendben 29. nagybecskereki Sörnapok vendéglátó-ipari rendezvény, melynek házigazdái Nagybecskerek Városa és a helybeli Turisztikai Központ közvállalat. A változatos műsor mellett az ötnapos rendezvényen a több ezer vendég közel harminc sörgyár terméke közül válogathat. A rendezvény beharangozójaként kedden fiákerek és fogatos kocsik járják a várost, melyekről ingyensört osztogatva, a rendezvényre invitálják a vendégeket.

Az ünnepi megnyitó szerdán 21 órakor kezdődik a Búzatéren – tűzijátékkal és polgármesteri köszöntővel – ahol az azt követő napokban számos ismert énekes, zenész és együttes (köztük Ognjen Radivojević, Toni Cetinski, Željko Šašić, a Partibrejkers együttes, Željko Samardžić, Rambo Amadeus, a Lexington band és mások) lépnek fel. Emellett számos kísérőrendezvény is lesz: nemzetközi folklórfesztivált tartanak, lesz kézműves-kiállítás, a Városi kertben humoristák, a Kultúrközpontban pedig rockegyüttesek lépnek majd fel. Nem marad el a rendezvény védjegyeként emlegetett sörivó és a söröskorsó-tartó verseny sem, amelyet az idén is a Búzatéren tartanak meg.

Csütörtökön megnyílik a 15. Inocoop innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállítás, ahova mintegy kétszáz hazai és külföldi kiállítót várnak.