2024. március 29., péntek

Este kilencig tart nyitva a határátkelő Királyhalmon és Gyálán

Szombaton és vasárnap 21 óráig tart nyitva a két határátkelőhely

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja az utazókat, hogy 2014. augusztus 23-án és 24-én 7 és 21 óra között vehető igénybe a királyhalmi-ásotthalmi és a gyálai-tiszaszigeti határátkelőhely - írta a police.hu. Az információt a Gyála-Tiszasziget határátkelőn is megerősítették szombat reggel lapunk munkatársának. Az említett két határátkelőhely mellett a Bajmok-Bácsalmás határátkelőhely is 7 és 21 óra között tart nyitva.

Az utóbbi napokban több tájékoztatási eszköz is téves információkat közöl a határátkelőhelyeket igénybe vehetőkről, ezért fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az említett három határátkelőhelyet csak a szerb állampolgárok, valamint az EU, EGT, Svájc állampolgárai, illetve az ezek szabad mozgás uniós jogát élvező harmadik országbeli családtagjai használhatják.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely Szerbiából kilépő oldalán ezen a hétvégén is jelentős torlódás kialakulása várható, ezért a gyorsabb átlépés érdekében javasoljuk, hogy a kisebb átkelők felé kerüljenek.

* * *

Teljes kapacitással üzemel a Röszke Autópálya-határátkelőhely. A rendelkezésre álló mind a 9 belépő oldali sávon léptetik be a forgalmat Magyarországra a rendőrök és a pénzügyőrök. Ennek ellenére a szabadságról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások utazása miatt jelentős várakozás alakult ki, amely a szombat kora délutáni információk szerint több mint 2 órát tesz ki.