2024. április 20., szombat
ASZTALITENISZ

Családbarát nap után edzőtábor

A Zenta Asztaliteniszklub az első vajdasági sportegyesületek között volt, amelynek a Magyarország–Szerbia határon átnyúló együttműködési program keretében benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült: 2012. január 1. és 2013. december 31. között az ATSK Szegeddel megvalósított Interpingpong I.-et újabb sikeres pályázat követte, amely az előző projekt továbbfejlesztése volt. A 2013. május 1-jén kezdődött Interpingpong II. néven futó projekt, amelynek az első része egybeesett az előző végével, a végéhez közeledik.

A program részeként vasárnap Zentán családi napot tartottak, amelynek a célja az volt, hogy minél több ember ismerkedjen meg az asztalitenisszel.

A helyi klubban több mint 80 ember vett részt a családi napon, ami nekünk azért is fontos, mert így tudjuk, hogy legalább ennyi emberre mindig számíthatunk. Persze sokkal többen vannak a klub támogatói és kedvelői, s akik eljöttek, azok megtapasztalhatták, hogy mi is egy nagy család vagyunk, amelynek a tagjait a sport, az asztalitenisz köt össze – nyilatkozta Aleksandar Dimić, a szerbiai projektmenedzser, aki elmondta, hogy a hétfőn kezdődött edzőtáborban a szerbiai játékosokon kívül magyar, német, portugál, spanyol, francia klubokban szereplő versenyzők is jelen vannak, akik több csoportban edzenek.

Minden korosztály képviselteti magát a négynapos felkészülésen, amelyen összesen 30 játékos van. Mindenkinek jó bemelegítés ez a nemsokára kezdődő idényre, s külön örülünk annak, hogy olyan asztaliteniszezők, akik korábban a Zenta játékosai voltak, hazalátogattak, együtt edzenek a fiatalokkal, akiknek így lehetőségük van összehasonlítani az ő játékukat a nemzetközi porondon is helytálló versenyzőkkel. Ennek a programnak az is jelentős része, hogy minél több klubbal magasabb szintre emeljük az együttműködésünket, s így a jövőben könnyebben szervezhetünk majd színvonalas tornákat.

Az Interpingpong II. lezárása a jövő héten esedékes, amikor a zentai klubban egy bemutató mérkőzéssel és a két klub képviselőinek a programról szóló beszámolóival ér véget a projekt. A jövőt illetően Zentán bizakodóak, hiszen Dimić szerint a két program sikeres megvalósítása előrevetíti, hogy egy Interpingpong III. megszervezésére is képes lenne a zentai és a szegedi klub. Az újabb pályázatnak az egyik célja egy komolyabb beruházás lehetne, mivel az asztaliteniszklub terme már megérett egy nagyobb felújításra.