2024. március 28., csütörtök

Újabb forgalmas hétvége várható a határátkelőhelyeken

Batrovcinál már csütörtökön hosszú sorok alakultak ki (Fotó: Beta)

Batrovcinál már csütörtökön hosszú sorok alakultak ki (Fotó: Beta)

A turistaidény a vége felé közeledik, a határátkelők némelyikén azonban továbbra is várakozniuk kell az utazóknak. Ami a szerb–magyar határt illeti, a leghosszabb várakozási időt Horgosról jelentették, itt a Magyarország felé utazóknak csütörtökön nagyjából két órát kellett vesztegelniük. Az ellenkező irányban nem volt várakozási idő. Ásotthalomnál a Magyarországra belépőknek átlagban egy órát kellett várakozniuk, Kelebián és Gyálán pedig egyik irányban sem volt torlódás.

A szerb–horvát határvonalon Batrovcinál kellett a legtöbbet, egy-másfél órát, várakozniuk az országból kilépőknek. A Szerbiából Horvátországba tartó teherautók sofőrjei már rosszabb helyzetben voltak, nekik a szerdai naphoz hasonlóan csütörtökön is tíz-tizenöt órát kellett a határon vesztegelniük, tudtuk meg a határrendőrségtől. Gostunnál a Montenegróba utazók átlagban fél órát várakoztak.

A határrendőrség becslése szerint az előttünk álló hétvégén valamennyivel nagyobb lesz a forgalom, mint az elmúlt napokban, ugyanakkor a legtöbb helyen mégsem akkora, mint az elmúlt hétvégéken. A legnagyobb forgalomra Horgoson és Batrovcin számítanak.