2024. április 26., péntek

Jégvédelmi rakétákat vett Zombor

Saša Todorovićnak, Zombor polgármesterének kezdeményezésére közbeszerzési eljárást indított a városi önkormányzat, aminek során 1,7 millió dinár értékben 50 darab, nyolc kilométer hatótávolságú jégvédelmi rakétát vásárolt a város. A rakétákat az állami tulajdonban lévő szántók bérletéből befolyó összegből fizették.

Zoran Miler, a városi tanács mezőgazdasággal, falufejlesztéssel és környezetvédelemmel megbízott tagja, valamint Slobodan Kosanović, az önkormányzat mezőgazdasági ügyosztályának vezetője a bajsai radarközpont illetékeseinek adta át a rakétákat, amelyeket a katasztrófavédelem és a radarközpont a Zombor Város területére telepített jégvédelmi állomásokon használ majd föl.

A város hamarosan egyéb felszerelést is juttat a jégvédelemmel megbízott 42 zombori lövésznek, így például elemeket a kézi rádióadó-vevőikhez, az év végéig pedig a katasztrófavédelemmel közösen igyekeznek a 2015-ös idényre biztosítani a szükséges mennyiségű légvédelmi rakétát, hogy időben védhessék a vetést a jégveréstől.