2024. április 19., péntek

Obradović: Nem drágul az áram!

Nem nyújtott be kérvényt a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) az Energiaügyi Ügynökségnek a villanyáram drágítására – nyilatkozta Aleksandar Obradović, a vállalat megbízott vezérigazgatója.

Nyilatkozatában megjegyezte, hogy a drágítás a cég problémáinak egyharmadát sem oldaná meg, ezért más stratégiával kell rendezni a vállalat problémáit: az üzleti kiadások csökkentésére és megtakarításokra lenne szükség. Hasonlóan eredménytelennek minősítette a tarifarendszer megváltoztatására vonatkozó intézkedéseket is. Az EPS becslése szerint a májusi áradások 350 millió euró kárt okoztak az áramszolgáltató közvállalatnak.

– A villanygazdaság a következő évre vonatkozó tervezetében egy 36 millió eurós megtakarítást kalkulált be – jegyezte meg az igazgató.

Az EPS egyébként pillanatnyilag 90 milliárd dináros veszteséggel gazdálkodik a törlesztetlen villanyszámlák miatt. Obradović a fenti adat kapcsán jegyezte meg, hogy a cég munkatársait a kikapcsolási kísérletek során több esetben is bántalmazták az adósok, ezért van szükségük a belügyminisztérium segítségére.