2024. március 29., péntek

Törökök az Udarnikban

Az Udarnik harisnyagyár (egy részét) kibérelte a török Joli textilcég – közölték tegnap a nagybecskereki városházán. Ajdin Agil, az isztambuli családi vállalkozás vezetője elmondta, hogy egy hónapon belül megindítják a termelést. Kezdetben 50–70 dolgozót foglalkoztatnak. Saša Santovac alpolgármester azonban kifejezte reményét, hogy egy éven belül már 120 nagybecskereki dolgozhat a török vállalkozónál.

A beruházó kezdetben katonai sapkákat tervez gyártani, a török hadsereg számára, ezért a helybeli Begej kalapgyár egykori dolgozóira is számít. Később ingeket, nadrágot és csizmát gyártanának, szintén a hadsereg részére. A harisnyagyártás újraindítását is tervezik.

Az adminisztratív ügyek elintézése után a bérlő további munkacsarnokokat szándékozik bérbe venni, és Romániából áthozzák gépeik egy részét.

Az Udarnikban 2009 óta tart a csődeljárás, ez alatt az idő alatt négyszer próbálták eladni. Abból sem lett semmi, hogy átvegye őket a horvátországi Čakovec harisnyagyár – ezt annak idején Mlađan Dinkić jelentette be.