2024. április 20., szombat

Sandra Bullock a legjobban kereső hollywoodi színésznő

Sandra Bullock keresett a legjobban a hollywoodi színésznők közül az elmúlt évben - derül ki a Forbes magazin listájából.

Az 50 éves Oscar-díjas filmcsillag, aki legutóbb a Gravitáció című sci-fi női főszerepében aratott sikert, 2013 és 2014 júniusa között 51 millió dollárt tehetett zsebre, ezzel a tavalyi hetedik helyéről az élre ugrott az amerikai lap becslései alapján összeállított listán.
A második helyen a mindössze 23 éves Jennifer Lawrence végzett 34 millió dollárral; Az éhezők viadala című film sztárja már tavaly is a második helyet szerezte meg. A harmadik Jennifer Aniston lett 31 millió dollárral, egyet előrelépve a rangsorban.
A következő helyeken Gwyneth Paltrow, majd megosztva Cameron Diaz és Angelina Jolie végzett, Jolie a tavalyi első helyéről csúszva vissza. Szintén nagyot bukott Kristen Stewart, akinek az elmúlt évben havi átlagban 1 millió dollárral kellett beérnie, és ez a tavalyi bronzérem után most csak ahhoz volt elég, hogy éppen bekerüljön a tízes élbolyba.
Bár szép summákról van szó, a Forbes szerint a hollywoodi színésznők még mindig jóval kevesebbet keresnek férfi kollégáiknál. Míg a tíz legjobban kereső nő együtt 226 millió dollárt kasszírozott, addig a férfiak élmezőnye 419 milliót vihetett haza.