2024. április 20., szombat

Sürgősségi tervet dolgozott ki a német hadsereg a járvány ellen

A német hadsereg sürgősségi tervet dolgozott ki a Nyugat-Afrikában terjedő Ebola-járvány ellen az ott szolgálatot teljesítő kontingense védelmére.

A potsdami készenléti egység egyik szóvivője a Bild című napilapnak hétfőn kijelentette: elsősorban az a fontos, hogy minden fertőzést megakadályozzanak. Ezért a Bundeswehr a Maliban állomásozó német kontingenshez egy trópusi betegségekre szakosodott orvost küldött, aki kidolgozta a sürgősségi tervet. A szóvivő elmondta: lényeges többek között az, hogy az állati eredetű élelmiszereket Európából, ne pedig a helyi piacokról szerezzék be, továbbá, hogy a legrosszabb esetben az érintetteket azonnal karanténban helyezzék el.

Maliban és Szenegálban 173 német katona állomásozik. Mindkét ország szomszédos Guineával, az Ebola-járvány által sújtott három afrikai állam egyikével.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Nyugat-Afrikában legalább 1300 ember fertőződött meg a vérzéses láz vírusával és a betegségben eddig legalább 729-en haltak meg.