2024. április 25., csütörtök

Új aggok háza városunkban

Ajándék táplálékkiegészítő-készítmények az időseknek

A szabadkai székhelyű Betanija aggok háza Szabadkán már négy éve két gerontológiai központot is működtet. Az igényeknek megfelelően nemrégiben Újvidéken, pontosabban Péterváradon is nyitottak ilyen hasonló, minden törvényes előírásnak eleget tevő létesítményt.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Javarészt Alzheimer-kórban szenvedők laknak itt, olyanok, akik vagy teljes mértékben ápolásfüggőek, vagy mozgáskorlátozottak, de mozgásképes idős személyek is. Az otthon valóban pazarul berendezett és felszerelt lakosztály részében összesen 28-an lakhatnak, jelenleg 13 ápoltjuk, bennlakójuk van.

A péterváradi központba tegnapelőtt délután ellátogattak az amerikai Kyäni cég képviselői, és a magyarországi Rotary Club közbenjárásának köszönhetően nagyobb mennyiségű, mindenekelőtt Alzheimer-kórban szenvedők kezelésére szánt terméket hoztak ajándékba. Pőcze Norbert, a cég egyik európai vezetője elmondta, hogy komplex vitamincsomagokat és táplálékkiegészítő termékeket hoztak, amelyek tíz személy számára összesen három hónapra elegendőek.

A terméknek – amellyel a cég tavaly májusban jelent meg a szerbiai piacon – nagyon sok pozitív hatása van az emberi szervezetre. – Azoknak ajánljuk, akiknek a szervezete legyengült, és ezért gondoltunk erre az otthonra, mert itt sok olyan személy él, akiknek életminőségén javítani kell.

Az ünnepélyes átadás pillanata (Fotó: Dávid Csilla)

Az ünnepélyes átadás pillanata (Fotó: Dávid Csilla)

Termékünk nem csupán az Alzheimer-kórban szenvedőknek ajánlott, általános multivitaminról van szó, amelynek használatához ezeknek a betegeknek is kellemes és jó tapasztalataik vannak. A készítmény 26 fajta olyan ismert gyógynövényt, zöldség- és gyümölcsösszetevőt tartalmaz, amelyeknek külön is pozitív hatásuk van az emberi szervezetre. Ezek az aloe vera, a goji bogyó, az acai bogyó, fő összetevője pedig az alaszkai fekete vadáfonya. Ezeknek az összetevőknek az együttes hatása pozitív tapasztalatokat eredményez. Nincs meghatározva mennyi ideig kell használni termékeinket, mint ahogy az sem, hogy mennyi ideig fogyasztunk kenyeret vagy zöldséget. Termékeink táplálékkiegészítőknek minősülnek, azért van rá szükségünk, hogy életminőségünkön, táplálkozásunkon javítsunk – hallottuk az illetékesektől.