2024. április 25., csütörtök

Harcsadupla meztelencsigára

Az elmúlt hétvégén másodszor tartották meg a péterrévei horgászmaratont huszonnégy órás versenyidővel, korábban hétórás volt. A rendkívül érdekes horgászviadalnak a varázsa, hogy minden halra érvényes a játék, kéttagú csapatok vesznek részt, legfeljebb két egyhorgos szereléket szabad használni, és egyszerre csak az egyik csapattag horgászhat.

A horgásztechnika tetszés szerint válogatható, ennek következtében a zsákmány is igen tarka, a harcsától a küszig minden számít. A gyakorlatban is így történt.

A versenyt több mint 12,5 kilós zsákmánnyal Balasa Sándor és Nagy Attila nyerték két termetes harcsával (négy és hét kiló), amelyet némi keszegfélével fűszereztek. Érdekességnek számít, hogy a két nagybajuszút laza fél óra alatt fogták, mindkettőt meztelencsigára. A második helyet bő ötkilós lemaradással Kiss Attila és Varga Dániel foglalta el, akik hét kiló feletti, főleg küsz alkotta zsákmányt mutattak fel. Ezután már igen szoros volt a mezőny, a dobogó harmadik helyétől a hetedikig terjedően dekák döntöttek. A harmadik helyet ugyancsak aprósággal körített négy kiló feletti harcsával Illés János és Balasa Szabolcs foglalta el, majd Szilágyi Róbert és Krisztián következnek, száz grammal megelőzve a két Koliger Jánost (nagyapa és unoka), akik az éjszakát kihagyták, és csak nappal horgásztak. Horgászatilag érdekesnek számít Bónis Kornél és Kovács Róbert zsákmánya, akik másfél óra leforgása alatt (teljesen szabályosan!) öt busát fogtak. A szoros és rendkívül érdekes versenyt – minden igyekezete ellenére – az időjárásnak csak részben sikerült elrontania.