2024. április 24., szerda

Rendezvények Péterrévén és Óbecsén

A Biber civil szervezet újabb eladással egybekötött kiállítást szervez Óbecse főterén. A kézműves termékeket csütörtökön és pénteken lehet majd megtekinteni.

A péterrévei helyi közösség szervezésében a hétvégén ismét megtartják a hagyományos Péterrévei napokat a faluban. A két napig tartó ünnepség pénteken, július 25-én 18 órakor kezdődik a piactéri kézműves és kirakodóvásárral. A program kultúrműsorral folytatódik a kézilabdapályán, majd este 10 órától az adai Baraparti együttes szórakoztatja a vendégeket. Szombaton a céllövöldén kerül sor a főzőversenyre, ahol a látogatók csirkepaprikást és babgulyást vásárolhatnak majd. A gyerekeket egész napos szórakozás várja, ők különböző foglalkozóműhelyeken vehetnek részt. A horgászás kedvelői szombaton déltől 24 órás horgászmaratonon mérhetik össze ügyességüket a Tisza partján. A Péterrévei napok kísérőrendezvényeként a helyi közösség nagytermében a Samu Mihály Általános Iskola tanulóinak munkáiból, kézimunkákból és a Da Vinci Egyesület amatőr festőinek munkáiból nyílik kiállítás.

Vasárnap az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klub Fő utca 70. alatti óbecsei irodájában bemutatják Lazar Gombošev miniautó-gyűjteményét. A kiállítás 18 órakor nyílik meg.

A Szent István napi ünnepség keretében augusztus 16-án főzőverseny lesz Óbecsén a Nikola Tesla utcában. A versenyre a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör irodájában lehet nevezni munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 021/6910-556-os telefonszámon. A 2800 dináros nevezés díj ellenében a két fős csapatok három kg marhahúst, hagymát és két kötényt kapnak, a tüzelőt a versenyzők maguk biztosítják. A nevezési határidő augusztus 10. A helyszínen 280 dinárért lehet majd marhapörköltet enni.