2024. április 26., péntek
MUZSLYA

A Homokosba fulladt egy nő

Hétfőn 13 óra körül a csendőrség búvárai a muzslyai Homokosban megtalálták annak a nőnek a holttestét, akinek az eltűnését a férje jelentette vasárnap este, amikor a nagybecskerekiek kedvenc üdülőhelyén mintegy háromezren tartózkodtak. A rendőrség egyelőre nem közölte az áldozat identitását, holttestét – a halál pontos okának a megállapítása végett – az Újvidéki Bonctani Intézetbe szállították.

A nagybecskerekiek kedvelt strandja (Fotó: Kecskés István)

A nagybecskerekiek kedvelt strandja (Fotó: Kecskés István)

A holttestet egy vendéglátó-ipari létesítmény közelében találták meg a búvárok. Szemtanúk szerint a holttest kiemelésének pillatatában jelen volt az áldozat férje is. Dragan Vulešević az üdülőhely irányításával megbízott Turisztikai Központ igazgatója hétfőn kijelentette, hogy az áldozat egy 32 éves nagybecskereki nő. Értesülései szerint a szerencsétlenül járt asszony férje társaságában úszott a tóban, amikor az egyik pillanatban a férj észrevette, hogy a mögötte haladó felesége elmerült a vízben. Amint a férj jelentette a nő eltűnését, rögtön megindult a keresése, de eredmény nélkül. Az esetről értesítették a nagybecskereki Rendőrségi Hivatalt, majd pedig a Csendőrséget, amelynek búvárai hétfő délután megtalálták a vízbe fúltat.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Homokoson mindennap 11 és 19 óra között kilenc vízi mentő végzi a feladatát, és ez így volt a vasárnapi vízbefulladás pillanatában is. A Turisztikai Központ folyamatosan figyelmezteti a fürdőzőket, hogy tartsák figyelembe a fürdőzésre vonatkozó utasításokat.

Az idei fürdési idényben egyébként ez volt a második vízbefulladás Nagybecskereken. Június közepén egy 25 éves egyetemista fulladt bele a 3. számú Béga-tóba (amelyben egyébként tilos a fürdés).