2024. március 28., csütörtök

Az év végén alapkőletétel?

Wellnessközpont építését vették tervbe Adán – Az idei idényben már öt csúszdával várja az érdeklődőket az uszoda

Egy dupla kamikaze csúszdával és egy gyermekcsúszdával bővült az idei strandidény kezdetére az Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett medencekomplexum, amelynek illetékesei azt remélik, a fejlesztéseknek köszönhetően idén még több turista érkezik majd Adára, mint a korábbi években.

– Sokféle újdonsággal és színes programkínálattal készültünk az idei strandidényre – magyarázta Juhász Tibor, az Adica igazgatója. – Nagy feladatot és költséget jelentett számunkra a tavasz folyamán az olimpiai medence és a tribün között húzódó szakasz járólapjainak cseréje, ami május végére be is fejeződött. Emellett olyan beruházásokat is eszközöltünk, amelyek által még vonzóbbá szerettük volna tenni a medencekomplexumot a látogatók számára, hiszen a meglévő 65 méter hosszúságú spirális csúszda mellett vásároltunk egy dupla kamikaze csúszdát is, amelynek csúszófelülete az egyik részen 27, a másikon 20 méter, és megközelítőleg 8 méter magasságból indulhatnak lefelé azok, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják. Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztünk meg, ugyanis a gyermekmedencénél is felállítottunk egy új csúszdát, amelynek 15 méter a csúszófelülete, de a régebbi 5 méteres is várja a gyermekeket, aminek köszönhetően összesen már öt csúszdával büszkélkedhet a medencekomplexum.

Juhász Tibor elmondása szerint a tavaly vásárolt két csúszda teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis tavaly a kedvezőtlen időjárás miatt igen gyenge idényt zártak volna, ám a csúszdák sok vendéget vonzottak, így végül közepes eredményt értek el.

– Minden település igyekszik különféle újításokkal gazdagítani a kínálatát annak érdekében, hogy minél több turistát vonzzon, mert aki ezt nem teszi meg, előbb-utóbb lemarad a versenyben, ezért mi is rendkívül fontosnak tartjuk a folyamatos fejlesztést – szögezte le az igazgató. Ennek jegyében az érdeklődőket a nyár folyamán minden szombat este különféle bulikkal is várják a Green Future szervezet illetékesei, akik augusztus 13. és 17. között a medencekomplexum területén szervezik majd meg az idei Green Future Fesztivált, amelyre nemcsak Szerbiából, hanem több környező országból is érkeznek vendégek.

Az Adica hosszabb távra vonatkozó célkitűzései között szerepel annak a fedett medencének és wellnessközpontnak a kialakítása, amelynek létrehozásáról néhány héttel ezelőtt írtak alá szándéknyilatkozatot az önkormányzat és a közvállalat illetékesei.

– A turizmus fontos gazdasági ággá fejlődött, községünknek is óriási lehetőségei vannak. Az ország ugyan nagyon nehéz gazdasági helyzetben van, ám az Európai Unió felé való közeledés során különféle előcsatlakozási alapok nyílnak meg számunkra, amelyeket mindenképpen ki kell használnunk. Az ezekben rejlő lehetőségeket ismertük fel akkor, amikor Bilicki Zoltán polgármester kezdeményezésére úgy döntöttünk, hogy belevágunk ebbe a projektumba. A wellnessközpont kiépítésére vonatkozó projektum első lépése a meleg vizes termálkút kifúrása lesz, ami megközelítőleg 50 millió dinárba kerül. A fúrás reményeink szerint már az ősz folyamán megkezdődhet, ugyanis azt szeretnénk, ha az év végén sor kerülhetne a wellnessközpont alapkőletételére is. A központot 1000–1200 négyzetméteresre tervezzük, amelyben közel 400 négyzetméternyi vízfelület lesz. Mindez a kültéri medencékkel kapcsolatosan is újabb lehetőségeket nyit meg számukra, ugyanis a termálkútból nyert meleg vizet a kültéri medencékben is hasznosítani tudjuk, aminek köszönhetően jóval korábban megkezdődhet a strandidény, mint most. A korábbi próbafúrások adatai alapján kiváló paraméterekkel rendelkező gyógyvizünk van, amit a wellnessközpont kiépítésével szeretnénk kihasználni – magyarázta Juhász Tibor. – Úgy érzem, óriási lehetőségek rejlenek ebben a projektumban, hiszen kiváló példák vannak előttünk arra vonatkozóan, hogy egy ilyen létesítmény hogyan járulhat hozzá egy-egy település fejlődéséhez, elég, ha csak Mórahalomra gondolunk, amelynek huszonöt évvel ezelőtt csupán egy kültéri medencéje volt, aztán uniós támogatással felépült a fürdő, aminek köszönhetően a településen ma már nincs munkanélküliség, ugyanis mindenki ráépítette a saját tevékenységét a fürdőre. Ezt szeretnénk elérni Adán is – mondta el Juhász Tibor, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója.