2024. április 18., csütörtök

A DP bírálja a zombori önkormányzat munkáját

A zombori képviselő-testület mai ülésén kell megszületnie az új hatalmi többség eddig legfontosabb döntésének, a költségvetés első módosításának. Ezzel, illetve az önkormányzat működésével kapcsolatosan tartott sajtóértekezletet tegnap az ellenzékből politizáló Demokrata Párt képviselői csoportja nevében Vladimir Kuzmanov frakcióvezető, Varga Ferenc képviselő és Nemanja Delić korábban leváltott polgármester.

Kuzmanov számos jogtalanságra hívta föl a figyelmet, kezdve attól, hogy eltelt a helyi önkormányzatokkal megbízott minisztérium által megszabott harminc nap, hogy a zombori önkormányzat helyezze hatályon kívül a vkt korábbi elnöke leváltásáról szóló döntését, és hívja össze a testület ülését, amelyen legális körülmények között zajlik majd az eljárás, addig, hogy a jelenlegi polgármester tartományi képviselői és polgármesteri tisztsége közt vélhetően összeférhetetlenség áll fönn, de Saša Todorović ennek felülvizsgálatát mindeddig nem kezdeményezte az illetékes hatóságnál.

A költségvetés módosítása során eszközelvonás sújtja a helyi közösségeket, ez ellen emelte föl szavát Varga Ferenc.

– Az elvonások még nagyobb szakadékot okoznak a város és a falvak között, gyakorlatilag a fejlesztés felől az elsorvasztás felé tartunk, noha az aktuális városvezetés korábban, ellenzékből éppen a falufejlesztést szorgalmazta. Aztán érdekes az elvonások eloszlása is, Kerény másfél millióval kevesebbet kap a tervezet szerint, Sárin azonban az elvonás összege százezer dinár – vetette föl Varga.

Nemanja Delić azt rótta föl az aktuális városvezetőségnek, hogy a megörökölt költségvetést nem célirányosan használja föl.