2024. április 25., csütörtök
NAGYBECSKEREKI VÁLLALKOZÓK

Együttműködés a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával

A Nagybecskereki Magyar Vállalkozók Egyesülete ez év március 12-én alakult meg, megtartották első közgyűlésüket – amellyel gyakorlatilag a közvélemény elé léptek –, tegnapi sajtótájékoztatójukon pedig már az első konkrét lépésről is beszámolt Simon Ferenc, az egyesület elnöke és Tóth Tünde alelnök.

Mint elhangzott, július 7-én stratégiai együttműködési szerződést írtak alá a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával. Az eseményen a magyarországi képviselők közül részt vett Jójárt Miklós ügyvezető alelnök és dr. Varga Antal, a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, míg a nagybecskereki egyesület elnökén és alelnökén kívül jelen volt Meleghy Zoltán elnökségi tag és Puskás János tanácsadó.

Simon Ferenc elmondta, hogy a megbeszélés során már konkrét partnerségek is szóba kerültek, így július folyamán munkajellegű megbeszélésre Nagybecskerekre várják a Németh Szerelvénygyártó és Kereskedő Kft. ügyvezető igazgatóját. A találkozón bemutatják termékeiket, és megtárgyalják a konkrét együttműködési lehetőségeket, tekintettel arra, hogy a kft.-nek még nincsen szerbiai képviselete.

A Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara egyébként már több éve jelen van a nagybecskereki INOCOOP nemzetközi vállalkozói kiállításon. A nagybecskereki magyar vállalkozók pedig az idei (augusztus végére tervezett) rendezvényen fognak először közösen kiállítani. Az egyesület vezetése bízik abban, hogy a kiállításon tovább bővítik a kapcsolataikat. Mint hangoztatják, az egyesület nevében a magyar megnevezés arra utal, hogy a magyarországi piac felé szeretnének nyitni.