2024. március 28., csütörtök

Külföldiek is csinosították az óbecsei kutyamenhelyet

Finnországi és franciaországi önkéntesek, valamint az Öko-Óbecse civil szervezet aktivistái segítségével némi „kozmetikázáson” esett át az óbecsei kutyamenhely: a helybéli és a külföldi fiatalok nádból árnyékolókat készítettek, meszeltek, drótoztak, kerítéseket és bokszokat festettek.

– Hét külföldi vendégünk van, ők nemcsak most, hanem egész évben sokat segítenek nekünk, az ő anyagi támogatásukkal jutunk különféle felszereléshez, kutyaeledelhez, és ők teszik lehetővé az állatok ivartalanítását is. Bár a maximális kapacitásunk 150, jelenleg 177 kutya van a menhelyen – tudtuk meg Butás Róberttől, a menhely vezetőjétől.

Óbecsén kevesen szánják rá magukat arra, hogy a menhelyről vigyenek haza kutyát, a legtöbb állat külföldön talál gazdira, de az idén sajnos ott is csökkent az érdeklődés az örökbefogadás iránt. Butás elmondta: a gondot tetézi, hogy sok a felelőtlen kutyatulajdonos, akiktől gyakran kiszöknek a kutyák. Ezek az állatok védik a területüket, Butás szerint ezért is jelentenek nagyobb veszélyt a járókelőkre nézve, mint a gazdátlan kóbor ebek.