2024. április 25., csütörtök

Óbecsére került a táblagép

Átadtuk a Vajdasági Vágtával kapcsolatos kvízjátékunk egyik nyereményét a szabadkai Masterplast Yu Kft. telephelyén

Június 21-én, a Zobnaticán megrendezett Vajdasági Vágta közönsége előtt sorsoltuk ki kvízjátékunk három nyertesét, közül kettőnek már átadtuk a nyereményét. Három nyertesünk közül egynek, Bonifárt Annának már akkor és ott, a helyszínen gratulálhattak a Magyar Szó vezetői, mert a lovassport szerelmeseként ő is jelen volt Zobnaticán. Nyereményének átadása viszont csak a napokban történt meg az adományozó, a Masterplast Yu Kft. szabadkai telephelyén.

Több száz olvasónk vett részt abban a játékunkban, melynek során egy héten keresztül kellett a napi Magyar Szóban megjelent, a vágtával kapcsolatos különböző kérdésekre válaszolni, majd azokat borítékban összegyűjtve szerkesztőségünk címére elküldeni. Mint a nyeremény átadása során kiderült, ezt a „munkát” tulajdonképpen nem is a táblagép nyertese végezte el, hanem az édesanyja, aki bízott a lánya sikerében – és igaza lett. A fiatal Bonifárt család egyébként az Óbecséhez közeli tanyavilágban él, és most várják első gyermeküket. Szarvasmarha- és baromfitenyésztéssel foglalkoznak, de saját bevallásuk szerint Földvár felé tartva bárki ráismerhet a tanyájukra, mert annak udvarán mindig ott látható három ló, mivel a lovassport mindkettejük kedvenc hobbija és szórakozása. Bonifárték a Magyar Szó keddi, csütörtöki és szombati kiadásainak rendszeres vásárlói, de kvízjátékunk miatt átmenetileg napi vásárlókká váltak.

Az ajándékot, egy értékes táblagépet Siniša Grubanov, a Masterplast YU Kft. termelési igazgatója és Szentpéteri Zorica ügyvezetői asszisztens adta át Annának a cég festői szépségű udvarán. Az építőipari szigetelőanyagok gyártásával és nagykereskedelmével foglalkozó vállalat, kvízjátékunk támogatója, a régió egyik meghatározó és folyamatosan fejlődő vállalkozása. Ezt a tényt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Szerbiában alig egy évtizeddel ezelőtt alapított cégben dolgozók száma a kezdeti négyről mára elérte a 130-at, és az évi 20 millió eurós forgalmat. Szintén a vállalat kiemelkedő sikereit bizonyítja a 2008-ban megnyitott polisztirol, majd 2012-ben pedig a hálós élvédő gyár, melyek csakúgy, mint a cég többi termékei, ISO tanúsítványokkal vannak ellátva. A Masterplast Yu Kft. szabadkai székhelye egyben a cég dél-európai regionális központja is, hisz Szerbián kívül a volt jugoszláv térség tagállamaiban, valamint Bulgáriában és Albániában is vannak érdekeltségeik.

Játékunk másik ajándékát, a mikrohullámú sütőt már szintén átadtuk a szerencsés nyertesnek. A Bajsán élő Ács családot épp meggyszedés közben leptük meg a nyereménnyel, a leszedett gyümölcsből egyébként igen finom pálinkát készítenek. Játékunk fődíját, az Éjbogár nevű csikót e hónap folyamán adjuk át a nyertesnek, az eseményről természetesen szintén beszámolunk olvasóinknak.