2024. március 29., péntek

Letartóztatták a belgrádi reptér igazgatóját

A gyanú szerint a Wizz Airnek nyújtott „túl kedvezményes” feltételekkel károsította meg a vállalatot

Előállította a rendőrség szerdán Velimir Radosavljevićet, a belgrádi Nikola Tesla Repülőtér igazgatóját. Az információt a Tanjug hírügynökségnek erősítette meg elsőként a hatóság. Fennáll az alapos gyanúja annak, hogy a magyar Wizz Air légi közlekedési céggel kötött üzlet során megkárosította a repülőtér költségvetését. A négy évvel ezelőtt aláírt szerződés révén állítólag több mint 207 millió dinártól fosztotta meg a belgrádi repülőteret. Hivatali visszaéléssel gyanúsítják, a belgrádi rendőrség gazdasági bűnözés felszámolásával megbízott osztálya kétnapos őrizetet rendelt el Radosavljevićtyel szemben a fővárosi Felső Ügyészség kérésére – ismertette a részleteket a belügyminisztérium.

A rendőrség adatai szerint az igazgató egyedül tárgyalt a Wizz Air illetékeseivel és 2010. január 29-én egy olyan egyetértési nyilatkozatot írt alá, melynek értelmében az alapértelmezettnél alacsonyabb árakon engedélyezte a repülőtér használatát, s további húsz százalékos engedményt hagyott jóvá az utasszállítási illetékek esetében. A belügyminisztérium szerint a szóban forgó időszakban nem lett volna szabad efféle kedvezményeket jóváhagyni egyetlen utasszállító számára sem, a kedvezményes repülőtéri szolgálatok felkínálási lehetőségét ugyanis csak 2013. december 30-án vezették be és tették lehetővé. Erről a szerb kormány döntött a légi közlekedési piacfejlesztési stratégiai dokumentum irányelveivel összhangban.

A rendőrségi jelentésből kiderül, hogy a magyarországi fapados légitársaság 2010. június 12-étől vette igénybe a kedvezményeket. A számadatok azt mutatják, hogy az engedélyezettnél jóval korábban jóváhagyott nyilatkozat révén a Wizz Air 207,4 millió dináros haszonra tett szert, vagyis ennyivel maradt szegényebb a Nikola Tesla Repülőtér.

HA EGY ÜZLET BEINDUL...

A hivatalos üzleti adatok egyébként igazolják, hogy az elmúlt néhány évben Radosavljević igazgatása alatt a repülőtérnek bámulatos növekedést sikerült elérnie az utas- és teherszállítás terén. Még az év elején az igazgató azt hangoztatta, hogy az utasok számát tekintve Belgrádnak sikerül majd elérnie a legnagyobb növekedést egész Európában. Tavaly már több utas fordult meg a Nikola Teslán mint a zágrábi és a ljubljanai repülőtereken együttvéve, s az igazgató elvárásai szerint az év végéig több utassal kellene rendelkezniük, mint Zágrábnak, Ljubljanának és Szarajevónak együttvéve. Az elmúlt öt évben több mint 35 millió eurót fektetett be a vállalat fejlesztésekbe, s kölcsönök nélkül tette mindezt. Velimir Radosavljevićet egyébként 2009 decemberében nevezték ki a Nikola Tesla élére, a Szerbia Egyesült Régiói párt kádereként, Mlađan Dinkić javaslatára.

VANNAK KEDVEZMÉNYEZETTEBBEK IS!

A Wizz Air szerdán visszautasított minden kedvezményezett feltételre vonatkozó vádat, alaptalannak minősítették a szóban forgó szerződés aláírásáról szóló információkat. A légitársaság sajtófelelőse a szerb állam politikáját is támadta. Kifejtette, hogy sajnálatos módon a szerbiai utasok a monopóliumra törekvő Air Serbiának, vagyis az Etihadnak a választására vannak kényszerítve. Ez a cég az állam védelmét élvezi, az ugyanis átvilágíthatatlan intézkedésekkel segíti az Air Serbia vállalatot, s száz százalékos kedvezményben részesíti azt. Az Air Serbiának semmilyen illetéket sem kell fizetnie – vágott vissza a Wizz Air a letartóztatás kapcsán sajtóban megjelent hírekre.

A magyar légitársaság, mellesleg, nem volt teljesen elégedett a belgrádi költségfeltételekkel, s még április elején bejelentette, hogy csökkenti szerbiai flottáját. Éppen a magas repülőtéri illetékekre hivatkoztak. Számokban kifejezve 2014-ben a flotta megtizedelésének következtében 130 ezer ülőhellyel, hétszáz járattal kevesebb áll majd az utasok rendelkezésére. Az oszlói és brüsszeli fapados járatok eltörlése, illetve más desztinációk felé közlekedő gépeik számának csökkentése mellett döntöttek. A társaság ugyanakkor közölte, hogy a szerbiai piacon való megjelenése, 2010 óta 800 százalékkal tudta növelni az utasai számát, 2013-ban 480 ezren utaztak ezzel a céggel.

KÍSÉRTŐ MÚLT

A különféle botrányok miatt a belgrádi repülőtér más vezetőinek, illetékeseinek is meggyűlt már a gondja a jelenlegi igazgató esete előtt. Az úgyszintén régiópártbeli Bojan Krišto maga mondott le vezetői tisztségéről 2008 novemberében a közvélemény nyomása miatt. Mint kiderült, 3600 eurót keresett havonta, de egy 11 500 eurós egyszeri prémiumot is jóvá hagyott önmaga számára. Marija Rašeta Vukosavljević korábbi közlekedési minisztert ugyancsak hivatali visszaéléssel gyanúsították a repülőtér egyik VIP szalonjának berendezése és a 2-es terminál felszerelése kapcsán. Hosszú bírósági eljárást követően 2012 júliusában a belgrádi Felső Bíróság ejtette az ellene felhozott vádakat.