2024. április 25., csütörtök

Óbecsén készült Orbánék menüje

Az óbecsei Panorama éttermet érte az a megtiszteltetés, hogy itt készülhetett a belgrádi Collegium Hungaricum épületének az átadása alkalmából rendezett fogadás menüje. Hétfőn ottjártunkkor a magyarországi közigazgatási és igazságügyi minisztérium konyhájának a séfje és munkatársa készítette a keddi esemény menüjét.

– 120 főre készítjük az ételeket a helyi szakácsok segítségével. A menü egyelőre titok, annyit elárulhatok azonban, hogy fingerfood, azaz állófogadásra alkalmas hideg falatkák készülnek, amelyek között lesz balatoni fogas, nyúl, szarvas, kacsamáj, valamint vegetáriánus fogás is – tudtuk meg Farkas Attila séftől, aki azt is elmondta: vendéglátói konyhája minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak, az alapanyagok zömét Újvidéken, kisebb részét Óbecsén szerezték be, de azok minőségével nem volt maradéktalanul megelégedve.

Gregus Imeldát, az étterem társtulajdonosát lenyűgözték a tájainkon szokatlan ízkombinációk, és azt ígérte: az ellesett fortélyokat ők is ki fogják próbálni. Hozzátette azt is: reméli, hogy miután a legmagasabb szinten megfeleltek az igen szigorú szakmai és üzleti követelményeknek, a helyiek is felismerik és kiaknázzák a konyha adottságait.