2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Edzés nélkül nincs eredmény

Zentán a hétvégén tartották meg az országos leányifjúsági (1997-es születésűek és fiatalabbak) bajnokságot, amelyre ezúttal négy csapat nevezett be, három belgrádi (C. zvezda, Vračar, Taš 2000) és a vendéglátó Zenta.

Azt nagyjából tudni lehetett, hogy a Zvezda ellen senkinek sincs esélye, hiszen a felnőttcsapathoz hasonlóan az utánpótláskorú lányokat is mind elszipkázta a fővárosi klubokból, így tulajdonképpen az egész válogatott ott játszik, de a Tisza-partiak ezüstéremben reménykedtek. Sajnos, mint az később kiderült, a remény az egy dolog, a kemény valóság pedig az, hogy a házigazda mindjárt az első napon kínos vereséget szenvedett a leggyengébbnek vélt Taš csapatától, és ezzel nagyjából el is veszítette az érmes esélyeit, bár a Vračar ellen 6:6-ig tartani tudta a lépést.

– Mi szerettük volna mindenképpen megrendezni ezt a tornát, bár Juhász Vivien, Tóth Ágnes és Molnár Gábor Heléna kivételével az edzéslátogatottság igen gyér volt az idén. Pótlásul átvettük a zombori lányokat is, sajnos azonban egy pillanatot sem tudtunk együtt edzeni, nem volt megbeszélés, taktikai elemek begyakorlása. Sajnálom azt az első meccset a Taš ellen, mert másnap az a mérkőzés már nyerhető lett volna, hiszen vasárnap már csak szoros meccsen maradtunk alul a Vračarral szemben. A Zvezda kimagaslott a mezőnyből, nekik előre ki lehetett volna osztani az aranyat. Sajnálom, hogy a lányok érem nélkül maradtak, de remélem, hogy ebből mindenki levonja a tanulságot, hogy edzés, gyakorlás és taktikai fegyelem nélkül nincs nyert meccs – nyilatkozta a torna után Tóth László, a Zenta edzője.

A bajnokság eredményei: Zenta-Yordo–Taš 2000 5:7, C. zvezda–Vračar 10:6, Zenta-Yordo–C. Zvezda 4:14, Taš 2000–Vračar 3:9, Taš 2000–C. zvezda 3:12, Vračar–Zenta-Yordo 9:6.

A végső sorrend: 1. C. zvezda, 2. Vračar, 3. Taš 2000, 4. Zenta-Yordo.

Zentán a következő hétvége a fiúké, hiszen a 2002-es és fiatalabb nemzedék regionális ligájának fordulója lesz a Zenta, a Spartacus (Szabadka), a Spartacus Prozivka (Szabadka), a Polet (Zombor), a Kruna (Eszék) és a Vojvodina (Újvidék) részvételével. A mérkőzések szombaton 10, 11 és 12 órakor lesznek.