2024. április 18., csütörtök

Olcsóbb a fürdőbelépő

A temerini képviselő-testület döntése

Mindössze két napirendi ponttal tartotta meg tegnapi ülését a temerini községi képviselő-testület. Ezek közül is az egyik szokványos volt, az előző ülésről készült jegyzőkönyv elfogadása, a másik pedig a fürdőközpontot üzemeltető közművállalat idei évre szóló fürdőbelépőjegy árának elfogadása. A temerini fürdő megnyitásakor még arról számolhattunk be, hogy az idén nem emelték a belépőjegyek árát, maradt minden a tavalyi szinten.

Időközben a közművállalat felügyelő bizottsága döntött arról, hogy javasolják a képviselő-testületnek az ideiglenes uszodai árjegyzékre vonatkozó határozat meghozatalát, amely szeptember 15-éig, a fürdőidény végéig marad érvényben. Ez szerint átmenetileg 50 százalékkal olcsóbb a belépőjegy a fürdőbe. A napijegy felnőtteknek 100, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 50 dinár. A 10, 20 és 30 belépésre jogosító bérlet 1000, 2000 és 3000 dinárba kerül. Ez némi vitára adott okot, mivel többen nem látták logikusnak, hogy a bérlet ugyanannyiba kerüljön, mint az egyenkénti belépőjegy árának összege. A magyarázat szerint bérletvásárlási lehetőséggel elsősorban a szakszervezetek élhetnek a dolgozóik számára.

Az árcsökkentés indokaként elhangzott, hogy a közművállalatban figyelembe vették a polgárok és családok nehéz anyagi helyzetét, amely miatt sokan nem tehetnek látogatást a fürdőbe. A kieső bevételt igyekeznek a vendéglátóipari kínálat erősítésével ellensúlyozni. Elhangzott az is, hogy jövőre bővíteni szeretnék a medencék számát, csúszdákat szerelnek fel és előkészületeket tesznek egy fedett gyógyvizes medence építésére.