2024. március 28., csütörtök

Hagyományos ételek főzőversenye

Hatodízben rendezik meg Kishegyesen

A Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesülete hatodik alkalommal szervez főzőversenyt. A rendezvény ezúttal június 28-án, szombaton a kishegyesi labdarúgópályán zajlik majd. A csapatok érkezését 9 órára várják a szervezők, a húst fél 10-kor fogják kiosztani, a hivatalos megnyitó pedig 10 órakor lesz.
Talpai András, az egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a rendezvény idei programja gyermekorientált lesz. A kishegyesi Ifjúsági Iroda különböző vetélkedőket szervez a gyerekek számára, a Vöröskereszt községi szervezete pedig elsősegély-bemutatót fog tartani. A kishegyesi kutyatenyésztők egyesülete juhászkutya-bemutatót tart majd, s gyerekzsűri választja ki a legszebb kutyát, mondta el Talpai. Az idei program újdonsága a házi céllövőbajnokság lesz, külön gyermekek és külön felnőttek számára. Ezt a topolyai céllövő-egyesület fogja lebonyolítani, és a felszerelést is ők biztosítják, tudtuk meg az elnöktől. Az idén is lesz kirakodóvásár és élő zene (Lakatos Zvonko). Az esemény fő történése természetesen most is a főzőverseny lesz. A benevezett harmincöt csapat kecske- és birkahúsból fog paprikást készíteni, nyilatkozta Talpai.
Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy nem kell sokat várni a hetedik főzőversenyre. Már az idén, az Anna-napok rendezvénysorozat keretén belül megszervezik. A mostani, hatodik főzőverseny támogatói a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, Kishegyes község önkormányzata, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és községbeli magánvállalkozók. Az egyesület partnerei a szervezésben a kishegyesi helyi közösség, a bácsfeketehegyi Gazdakör, a topolyai Községi Unió és a bácsfeketehegyi Stop Autószerviz.