2024. április 18., csütörtök
LABDARÚGÁS

A III. ligába jutás a tét

A Topolyai Sport Club (TSC) csapata komoly erőpróba előtt áll: ma 17 órakor hazai pályán a belcsényi Cement együttesével kell megküzdenie a III. ligába (II. liga, északi csoport) való jutásért. Az előző mérkőzésen Bojan Milovanović és Dragan Šicar lőttek gólt, ám az ellenfél egyenlíteni tudott, így a végeredmény 2:2 lett. Palágyi Szabolcs, a TSC igazgatója úgy látja, hogy csapatának lehetősége lett volna győzni.

A párharc első mérkőzésén idegenben léptünk pályára a Cement ellen. Már ezen a találkozón eldőlhetett volna a feljutás sorsa, ugyanis a 25. perctől a hazai csapatból kiállítottak egy játékost. Nekünk voltak a helyzeteink, jobban játszottunk, és kétszer is vezettünk, ám a második félidő második felében visszaálltunk védekezésre. Sajnos, ahelyett hogy ellentámadásból lőttünk volna gólt, mi kaptunk egyet. A 2:2-es végeredmény jónak mondható, de lehetett volna jobb is – mondta Palágyi, aki szerint az első félidőben egyértelműen ők voltak jobbak, a másodikban viszont a Cement mutatott magabiztosabb játékot. Az elszalasztott győzelem ellenére a TSC igazgatója nincs kétségbeesve.

A 2:2-es eredmény mindenféleképp nekünk kedvez, mert így még egy 0:0-s vagy 1:1-es eredmény is megfelelne a visszavágón. Úgy érzem, hogy nagyobb a teher az ellenfél csapatán, és azt is figyelembe kell venni, hogy hazai közönség előtt fogunk játszani. Az eddigi eredményeink arra fogják buzdítani a közönségünket, hogy segítsenek nekünk a lelátókról – hangoztatta a TSC igazgatója.