2024. április 25., csütörtök
F CSOPORT

Az argentinok a csoportelsőségért küzdenek

Az esélyesek között számon tartott argentin válogatott a nigériaiak elleni találkozó eredményétől függetlenül már biztosította helyét a 16 között a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, ám mindenképpen a csoportelsőségre kell hajtania, ha nem a franciákkal akar találkozni a nyolcaddöntőben.

Alejandro Sabella szövetségi kapitány egyelőre elégedetlen csapata teljesítményével, amely előbb a bosnyákok, majd az irániak ellen is csak nyögvenyelős játékkal gyűjtötte be a három pontot.

Tudjuk, hogy eddig nem játszottunk valami jól, de ahogy haladunk előre a tornán, egyre jobbak leszünk – nyilatkozta Lionel Messi, aki mindkét találkozón győztes gólt szerzett.

A nigériaiak elsősorban a védekezésüket rakták rendbe a világbajnokságra, mindkét mérkőzésüket kapott gól nélkül hozták le, de támadásban továbbra is vannak problémáik.

A csoport másik mérkőzésén az irániak a már biztos búcsúzó bosnyákokkal találkoznak. Az ázsiai gárdának bíznia kell abban, hogy az argentinok legyőzik a nigériaiakat, emellett pedig történetük során másodszor kellene nyernie világbajnoki mérkőzést ahhoz, hogy bejusson a legjobb 16 közé.

Érdekesség ugyanakkor, hogy ha Argentína 1:0-ra legyőzi Nigériát, Irán pedig ugyanígy nyer Bosznia-Hercegovina ellen, akkor a világbajnokságok történetében először kerül majd sor sorsolásra két csapat között a továbbjutást illetően.

Irán a negyedik világbajnokságán szerepel, és korábban csak egyszer, az 1998-as franciaországi viadalon tudott mérkőzést nyerni, ekkor az amerikaiak fölött diadalmaskodott 2:1-re.

A legnagyobb probléma az, hogy a játékosok nem elég fegyelmezettek. Azon dolgozunk, hogy ez megváltozzon, hiszen a legfontosabb helyzetekben ez elengedhetetlen – nyilatkozta Carlos Queiroz, az irániak portugál szövetségi kapitánya.

Nigéria–Argentína

Helyszín: Porto Alegre (Beira-Rio Stadion, 50 287 férőhely)

Kezdés: 18 óra (HRT2, m1, RTS1)

Játékvezető: Nicola Rizzoli (olasz)

A várható kezdőcsapatok:

Nigéria: Enyeama – Ambrose, Oshaniwa, Omeruo, Yobo – Moses, Obi Mikel, Onazi, Musa – Odemwingie, Emenik.

Argentína: Romero – Zabaleta, Garay, Rojo, Fernandez – Gago, Mascherano, Di María – Higuaín, Messi, Agüero.

Bosznia–Hercegovina–Irán

Helyszín: Salvador (Forte Nova Aréna, 52 048 férőhely)

Kezdés: 18 óra ( m2, RTS2)

Játékvezető: Carlos Velasco (spanyol)

A várható kezdőcsapatok:

Bosznia-Hercegovina: Begović – Mujdža, Spahić, Sunjić, Kolašinac – Hajrović, Bešić, Pjanić, Lulić – Džeko, Ibišević.

Irán: Haghighi – Montaszeri, Hosszeini, Zadeki, Puladi – Szafi, Nekunam, Timotijan, Dedzsagah – Goohannedzshad, Sodzsaei.