2024. április 25., csütörtök
MAGYARKANIZSA

A Potisje a Szabadkai Ligában folytatja

A magyarkanizsai Potisje labdarúgói a következő idényben a Szabadkai Ligában szerepelnek, annak ellenére, hogy az elmúlt szezonban a Tisza Menti Ligában a harmadik helyen zártak a tiszaszentmiklósi Sloga és a törökkanizsai Obilić mögött. A Potisje közgyűlésén olyan döntés született, hogy a klub egyesül a roglaticai Mladost Labdarúgóklubbal.

Miloš Vidović, a Potisje elnöke elmagyarázta, hogy a Mladost a Topolya–Kishegyes Községközi Liga idei bajnoka, s így a két klub egyesülésével a Potisje átveszi a roglaticai csapat helyét a Szabadkai Ligában.

– Sajnos saját erőnkből nem tudtuk volna kiharcolni a Szabadkai Ligában való indulást, hiszen az őszi botlások miatt csak a harmadik helyen fejeztük be az idényt. Mégis úgy vélem, hogy a kínálkozó alkalmat vétek lett volna nem kihasználni, hiszen Magyarkanizsa és a Potisje is megérdemlik, hogy a klub a Szabadkai Ligában szerepeljen. Azon dolgozunk, hogy azok a játékosok, akik egykor nálunk nevelkedtek, de vidékre vagy Magyarországra igazoltak, visszajöjjenek hozzánk, s így a 20 tagú felnőttcsapatunk létszámat 25-26-ra növeljük – mondta Vidović

Első lépésként összegyűjtötték a rendelkezésre álló játékosokat, hiszen szombaton a felnőttcsapat revümérkőzést játszott a veteránokkal, valamint azokkal a magyarkanizsai játékosakkal, akik más csapatokban játszanak. A felnőttegyüttesben pályára léptek: Lépes, Dobó, Papdancsó, Raffai, Balázs, Buza, Basa, S. Lončar, Nikičić, Apró, Balgó, Csanyiga, Szögi és Ágoston. A veteránok és az idegenlégiósok csapatában Laczkó, Szűcs, Bilić, Faragó, M. Lončar, Tandari, Nagy Z., Hajdin, Crkvenjakov Tomišić, Bilić, Bjelica, Nagy K., Bohata A. és M. Vidović lépett pályára. A találkozó gólzáporos volt, s a veteránok 7:4 arányú győzelmével zárult. A győztes csapatból Crkvenjakov és Tomišić 2-2, Nagy, Bohata és Tandari pedig 1-1 gólt szerzett. A Potisje első csapatából Csanyiga kétszer, Balgó és S. Lončar pedig egy-egy alkalommal tudott eredményes lenni.

Dicséretre méltó, hogy megrendezték ezt a revümérkőzést, s az is, hogy a Potisje vezetősége a jövőben a magyarkanizsai labdarúgókra kíván támaszkodni.