2024. március 29., péntek
VÍZILABDA, VILÁGLIGA

Szerbia nyolcadszor

A papírformának megfelelően Szerbia és Magyarország vívták a döntőt Dubajban, a vízilabda-világliga zárótornáján. Csakúgy mint tavaly, Szerbia az idén is fölényes győzelmet aratott, zsinórban harmadszor, összesen pedig 8. alkalommal nyerte és a trófeát és az érte járó 100 000 dolláros pénzdíjat. A két döntős egyben kvalifikálta magát a jövő évi kazanyi vb-re.

A mérkőzés egyenrangú játékkal indult, viszont a 7. és a 22. perc között a magyar válogatott tagjai egyszer sem találtak be Gojko Pijetlović, majd a második félidőben védő Branislav Mitrović kapujába, aminek révén a szerb válogatott 9:2-re húzott el, és 10:3-as vezetéssel indult az utolsó negyedre, amelyben már nem törekedett, így a Varga fivérek három találatával a magyar csapat szépíteni tudott. A torna legjobb játékosának a magyar Varga Dánielt kiáltották ki, a legjobb kapus Gojko Pijetlović, a legjobb center Duško Pijetlović, míg Filip Filipović 17 találattal a nyolcas döntő legeredményesebbje lett. Rajtuk kívül az eszményi csapatban még az amerikai Alexander Bowen, az ausztrál Aidan Roach és a montenegrói Mlađan Janović kaptak helyet.

A vízilabdázók következő nagy versenye a július 13-án Budapesten kezdődő Európa-bajnokság lesz.

Eredmények, a 7. helyért: Brazília–Kína 8:7, az 5. helyért: USA–Kanada 14:11, a 3. helyért: Montenegró–Ausztrália 12:9, döntő: Szerbia–Magyarország 10:6.