2024. március 28., csütörtök

Képzőművészek a fogyatékkal élő emberekért

A Vajdasági Képzőművészeti Kör humanitárius akciója Martonoson

Szombaton ötödik alkalommal szervezte meg festőtáborát a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ és az Együtt-Veled Értük Egyesület a Tandari Szállás Fishmania horgásztavánál.

Kenyeres Ivanka baráti köre, a Vajdasági Képzőművészeti Kör tagjai az itt készült festményeiket minden évben felajánlják a fogyatékkal élő embereket segítő egyesületnek és a központnak, akik az alkotásokból befolyó összeget védenceik javára fordítják. A festőtáborba ezúttal tizenhárom alkotó érkezett, akik különböző technikákkal, szabadon választott témában készítették felajánlandó munkáikat, rajtuk kívül három tag nem tudott eljönni, de festményeiket ők is továbbították az egyesületek számára. Név szerint: Ivanka Kenyeres, Ivan Šarčević, Ana Vukov, Ivana Dulić, Kerekes Sándor, Hadžalić Marija, Stanislava Letić, Kiss Mária, Čobanov Márta, Keszegi Imre, Víg László, Pósa Károly, Szöllősi Katalin, Kudlik Tereza, Pekla Antal és Cukor Melita.

Kenyeres Ivanka, a kör vezetője elmondta, hogy nagyon szívesen vesznek részt humanitárius akciókban, elsősorban az alkotás és az adakozás öröme motiválja a kör alkotóit. A festőtábor alkotó jellege mellett a találkozásról és a barátkozásról szól, hiszen a képzőművészek mellett az egyesület védencei családjaikkal együtt is részesei ennek a napnak, amikor együtt élvezhetik a horgásztó nyújtotta lehetőségeket, az állatok etetését, a horgászást vagy a játszótér örömeit.