2024. április 19., péntek

Dzsungel-siker

A kishegyesi általános iskola diákjai zenés színdarabot mutattak be

Csütörtök este páratlan eseménynek adott helyszínt a kishegyesi színházterem: az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjai A dzsungel könyve című zenés darabot vitték színre. Az esemény a Balassi Intézet támogatásával jött létre, a darabot Krizsán Szilvia színművész rendezte, a koreográfia összeállításában pedig Kovács Hanna működött közre.

A nézőteret zsúfolásig megtöltő közönséget Hajvert Ákos iskolaigazgató üdvözölte, és elmondta, hogy a kishegyesi iskolának ez az első színházi bemutatója. A színház azért is fontos a gyerekeknek, mert koncentrációra és fegyelemre nevel, s ezek segítségével könnyebben feltalálják magukat az életben, mondta Hajvert, majd arról is beszámolt, hogy az előadásban harminchat gyermek vesz részt, elsőtől egészen nyolcadik osztályig.

A darabnak óriási sikere volt, ami nem véletlen, hiszen professzionális színházi ember dolgozott a gyerekekkel. Krizsán Szilvia rendező az előadás után elmondta, hogy nagyon rövid idő állt rendelkezésükre, s emiatt intenzív munkára volt szükség.

A gyerekek zöme először állt színpadra, és ehhez képest rövid idő alatt kellett színre vinnünk. Eredetileg úgy volt, hogy februártól júniusig dolgozunk, nekem viszont próbálnom kellett két darabban is, ezért három hónapig nem tudtam a gyerekekkel foglalkozni. Nagyon kevés időnk maradt, aminek hetven százaléka elment a dalok megtanulására és a stúdiófelvételek elkészítésére. Feszített tempóban kellett szöveget, koreográfiát és mozgásokat tanulniuk, indulatokat, érzelmeket produkálniuk. Ezek a gyerekek most a színháznak a legkeményebb oldalát ismerték meg – mondta Krizsán Szilvia, majd arról is beszámolt, hogy igyekeztek olyan darabot kiválasztani, amely a lehető legtöbb gyereket mozgatja meg.

Úgy gondoltam, hogy A dzsungel könyve ideális erre: a harmadikosok a majmok, a hatodikosok a farkasok szerepét kapták, és a főszereplők kivételével senkinek sem jut túl nagy feladat. Ez a darab sok gyereket foglalkoztat, sok gyereknek okoz örömöt, és sok gyerek ismerheti meg a színházat – mondta a rendező.