2024. április 24., szerda

Választásokat követelnek a ligások

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga nagybecskereki városi bizottsága elégedetlen a városvezetőség élén történt minapi személycserékkel, s emiatt ideiglenes intézkedések bevezetését és rendkívüli választásokat követel. Az ellenzéki párt az aktuális hatalmat okolja a legnagyobb bánáti város áldatlan helyzetéért, de felrója a városi tisztségviselők indokolatlanul magas költekezését is.

– Nagybecskereket teljesen tönkretették, egyetlen beruházás és új munkahelyek nélkül maradt a város, kivéve az Szerb Haladó Párt 350 pártkáderét, akik számára sikerült munkahelyeket biztosítani. A központban düledeznek az épületek, a városi vízvezeték vize továbbra is mérgezett, annak ellenére, hogy a haladó hatalom a vízgyárról kész szerződést örökölt, amely megvalósításával már most egészséges víz folyna a csapokból. A jelenlegi hatalom az elmúlt két év alatt alig pár száz méternyi utat aszfaltoztatott ki, az egyik kommunális „nagyberuházás” pedig az évek óta nem működő (aprócska) szökőkút újbóli beüzemeltetése volt. A város vezetősége pedig újabb 800 millió dináros kölcsönnel terhelte meg a város költségvetését, miközben a polgármester kabinetjének a költségvetése (38 millió dinár) nagyobb a város minden egyes művelődési intézményének a költségvetésénél, a városvezetők vendéglátóipari számlái pedig ebédenként elérik a 80 ezer dinárt is – jelentette ki Vladimir Milošev, a VSZL városi képviselője.

A ligások szerint nyilván sok nagybecskereki szavazópolgár mostanában felteszi a kérdést: valójában kire is szavazott 2012-ben? Goran Knežević listájára, aki polgármester lett, mégis gyorsan elment a városból? Vagy utódjára, Ivan Bošnjakra? Esetleg a napokban az ő helyére kerülő Čedomir Janjićra, aki a Szerbiai Demokrata Párt színeiben került a helyi parlamentbe? Netán Saša Santovacra, aki a közelmúltig a Szerb Radikális Párt meghatározó személyisége volt, most pedig alpolgármester lett?